Tα Skoda Kodiaq και Enyaq σε ρόλο αρπακτικών

Tα δύο SUV της τσεχικής φίρμας αναλαμβάνουν τον ρόλο μασκότ σε απρόβλεπτες παραλλαγές

Tα Skoda Kodiaq και Enyaq σε ρόλο αρπακτικών

Tα δύο SUV της τσεχικής φίρμας αναλαμβάνουν τον ρόλο μασκότ σε απρόβλεπτες παραλλαγές

Καθώς το “Jaws” –το πρώτο του 1975- επανέρχεται στους κινηματογράφους η Skoda αποφάσισε να «ντύσει» τα Kodiaq και Enyaq με μια περιβολή που παραπέμπει σε καρχαρία και αρπακτικό αντίστοιχα, όχι προς τιμήν της επανέκδοσης της κλασικής πια ταινίας του Spielberg αλλά με αφορμή το εθνικό πρωτάθλημα hockey των ΗΠΑ.

Αν αναρωτιέστε ήδη κατά πόσο η Skoda ετοιμάζει άνοιγμα στην αμερικανική αγορά, η απάντηση είναι όχι καθώς δύο από τις αμερικανικές ομάδες hockey, οι San Jose Sharks και οι Nashville Predators βρίσκονται στην Ευρώπη στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους πριν την έναρξη της σεζόν 2022-23.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις 8 Οκτωβρίου,  στην Ο2 Arena της Πράγας, εξ ου και η εμπλοκή της Skoda η οποία έχει μια μακρά σχέση με το άθλημα, έχοντας υπάρξει στο παρελθόν (1992) χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hockey.

Κάπως έτσι κατά την φετινή, ένατη επάνοδο του εθνικού αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϋ, σε ευρωπαϊκό έδαφος ο όμιλος VW αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από την Skoda, η οποία με τη σειρά της δημιούργησε δύο mascot, μία για κάθε ομάδα με αφετηρία τα δύο SUV της.

 

Το Prediaq που βασίζεται στο Kodiaq εκπροσωπεί τους Nashville Predators και το Sharyaq που βασίζεται στο Enyaq τους San Jose Sharks υιοθετώντας μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκτυπωμένα από 3D εκτυπωτή καθώς και αυτοκόλλητα στα χρώματα της κάθε ομάδας χωρίς πάντως να αποχωρίζονται, σε καμία περίπτωση, το “q” της ονομασίας τους.  

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!