Rodin FZero: Το hypercar των 1.176 ίππων και των 360 χλμ./ώρα από τη νέα Ζηλανδία

Το νέο Rodin FZero των 2,1 εκ. ευρώ θα είναι ένα hypercar για την πίστα που θα προσφέρει εμπειρία εφάμιλλη ενός μονοθεσίου της Formula 1. Θα ακολουθήσει και έκδοση δρόμου.

Rodin FZero: Το hypercar των 1.176 ίππων και των 360 χλμ./ώρα από τη νέα Ζηλανδία

Το νέο Rodin FZero των 2,1 εκ. ευρώ θα είναι ένα hypercar για την πίστα που θα προσφέρει εμπειρία εφάμιλλη ενός μονοθεσίου της Formula 1. Θα ακολουθήσει και έκδοση δρόμου.

Υπάρχει άραγε χώρος στην αυτοκινητοβιομηχανία για ένα ακόμα hypercar εντυπωσιακών επιδόσεων. Η Rodin Cars με έδρα τη Νέα Ζηλανδία το πιστεύει, εξελίσσοντας το FZero. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο με προορισμό την πίστα, ενώ λίγο αργότερα θα υπάρξει και έκδοση δρόμου.

Το θηρίο με σαφείς σχεδιαστικές αναφορές σε Batmobil είναι ένα μεγάλο και δίχως άλλο επιβλητικό μονοθέσιο όχημα με μήκος 5,500 μ., πλάτος 2,200 μ., ύψος 1,130 μ. και τεράστιο μεταξόνιο 3,000 μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο σε μέγεθος, ζυγίζει μόλις 698 κιλά και αυτό μαζί με τα υγρά του. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό για την επίτευξη του στόχου αυτού έχει γίνει μεγάλη χρήση ανθρακονήματος για την κατασκευή.

Από τη μύτη έως την ουρά, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από σύνθετα ανθρακονήματα, ενώ τα εμπρός και πίσω φρένα 380 χιλ. είναι κεραμικά. Οι σφυρήλατες ζάντες μανησίου 18 ιντσών από την OZ Racing συμβάλλουν επίσης με τη σειρά τους στη μείωση βάρους, με τα ελαστικά να είναι slick της Avon.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι ο V10 twin-turbo 4,0 λίτρων είναι «επαναστατικός». Πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Neil Brown Engineering για να αποδίδει 986 ίππους και 910 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ. με τα κόκκινα στο στροφόμετρο να είναι στις 10.000 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στο δρόμο μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων με 8 σχέσεις της Ricardo.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό, αποδίδοντας συνδυαστικά 1.176 ίππους και 1.026 Nm ροπής, με την ισχύ να περνάει μόνο στους πίσω τροχούς. Το Rodin FZero θα κατασκευαστεί σε μόλις 27 αντίτυπα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι έτοιμα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή μέσα στο επόμενο καλοκαίρι. Η τιμή του είναι 2,14 εκατομμύρια ευρώ.

Η Rodin Cars στοχεύει να έχει έτοιμο μέχρι το τέλος του 2022, ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο για να δοκιμάσει την αεροδυναμική του άντωση που υποστηρίζει ότι θα είναι 4.000 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα, όπως επίσης υποστηρίζει ο κατασκευαστής, θα φτάνει τα 360 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!