Bentley Continental GT Mulliner: Αναζητώντας τα όρια της πολυτέλειας

Ο ειδικών αποστολών οίκος της βρετανικής φίρμας με ειδίκευση στην πολυτέλεια παρουσιάζει μια νέα έκδοση της Continental GT η οποία χάρη στο μαγικό άγγιγμα του Mulliner παίρνει μια θέση στην κορυφή της γκάμας

Bentley Continental GT Mulliner: Αναζητώντας τα όρια της πολυτέλειας

Ο ειδικών αποστολών οίκος της βρετανικής φίρμας με ειδίκευση στην πολυτέλεια παρουσιάζει μια νέα έκδοση της Continental GT η οποία χάρη στο μαγικό άγγιγμα του Mulliner παίρνει μια θέση στην κορυφή της γκάμας

Η Continental GT υποδέχεται την φροντίδα του οίκου Mulliner, αποκτώντας μια νέα έκδοση η οποία επωφελείται από βελτιώσεις που εστιάζουν σε μια συνολικά πιο σπορ εμπειρία, αλλά και φροντίζουν να ενισχύσουν την προσφερόμενη πολυτέλεια. Ως αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων, η νέα έκδοση παίρνει πλέον θέση στην κορυφή της γκάμας, πάνω από τη GT Speed.

Στο επίκεντρο της νέας έκδοσης βρίσκεται ο θηριώδης διπλά υπερτροφοδοτούμενος W12  κινητήρας των 6,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Όπως και στην περίπτωση της GT Speed εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 335 χλμ./ώρα.

Για εκείνους ωστόσο που ο παραπάνω κινητήρας ενέχει μια… υπερβολή, η έκδοση θα είναι εξίσου διαθέσιμη με τον V8 των 4,0 λίτρων με απόδοση 550 ίππους και 770 Nm ροπής, μεγέθη ικανά να επιταχύνουν την Continental GT από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα ενώ εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 318 χλμ./ώρα.

Πλην της άφθονης ισχύος η νέα έκδοση επωφελείται από εξίσου άφθονες βελτιώσεις σε όλες τις πτυχές της καθώς στο εξοπλιστικό παλμαρέ της περιλαμβάνεται σύστημα τετραδιεύθυνσης και το ευφυές σύστημα Bentley Dynamic Ride το οποίο έγκειται στην παρουσία ενεργής αερανάρτησης τριών θαλάμων.

Εκτός από την αερανάρτηση το εν λόγω σύστημα με την συνδρομή ενός ηλεκτρικού μοτέρ μπορεί να ασκήσει δυνάμεις έως και 1.300 Nm ροπής σε χρόνο μόλις 3/10 του δευτερολέπτου συνδράμοντας ενεργά στην μείωση των κλίσεων του αμαξώματος υπό πίεση. Την εξοπλιστική εικόνα συμπληρώνουν carbon κεραμικά δισκόφρενα καθώς και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Την υπογραφή του οίκου Mulliner στην εξωτερική εμφάνιση της Continental GT στοιχειοθετεί αρχικά η γρίλια του βρετανικού οίκου με το χαρακτηριστικού μοτίβου πλέγμα ενώ η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε αποχρώσεις που θα αποτελούν αποκλειστικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μαύρα και ασημί καλύμματα για τους καθρέφτες, τις εισαγωγές αέρα. Από την εξίσωση δεν λείπουν τα διακριτικά του οίκου Mulliner στους αναβατήρες ενώ τα φώτα καλωσορίσματος έχουν επίσης την υπογραφή του βρετανικού οίκου.

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την πολυτελέστερη Continental GT και προσφέρει ένα πιο ευρύ από ποτέ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης οι οποίες περιλαμβάνουν αναρίθμητα υλικά και υφές για τις επενδύσεις, τους χρωματισμούς τους όσο και τα υλικά για το φινίρισμα του ταμπλό.

Εκτός από την αφθονία σε υλικά για τις επενδύσεις τους τα καθίσματα φέρουν το έμβλημα του οίκου ενώ στην «εργοστασιακή» μορφή της η έκδοση διαθέτει επενδύσεις το χαρακτηριστικό μοτίβο που παραπέμπει στην κοπή του διαμαντιού συνδυασμένο με ξύλο από μαύρη καρυδιά για τις λεπτομέρειες του ταμπλό. Στο κέντρο του δεσπόζει ένας χρονογράφος Breitling ενώ μπροστά από το συνοδηγό, υπάρχει ένθετη η σιλουέτα του αυτοκινήτου στο ταμπλό μαζί με το λογότυπο του βρετανικού οίκου. Νέος είναι και ο σχεδιασμός του πίνακα οργάνων που εμπλουτίζεται με νέα γραφικά.

Η νέα έκδοση θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το οποίο ανοίγει αυλαία στις 23 Ιουνίου. 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!