Πρώτες λεπτομέρειες του Lexus RX

Το SUV Lexus RX της επόμενης γενιάς θα αποκτήσει αιχμηρό στιλ και για πρώτη φορά επιλογή plug-in υβριδικoύ κινητήρα.

Πρώτες λεπτομέρειες του Lexus RX

Το SUV Lexus RX της επόμενης γενιάς θα αποκτήσει αιχμηρό στιλ και για πρώτη φορά επιλογή plug-in υβριδικoύ κινητήρα.

Μια νέα έκδοση του Lexus RX είναι στα σκαριά και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσιοποίησε την πρώτη teaser εικόνα για τον επερχόμενο αντίπαλο της BMW X5 πριν από την πλήρη αποκάλυψή του, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου. Το καινούργιο Lexus RX αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει δείξει η Lexus από την επόμενη γενιά του RX είναι μια κοντινή εικόνα του μπροστινού μέρους. Αυτή η φωτογραφία επιβεβαιώνει ότι το νέο RX θα έχει πιο επιθετική εμφάνιση από το μοντέλο που αντικαθιστά. Για παράδειγμα, υπάρχουν πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και μία πιο τονισμένη μάσκα εμπρός καθώς και γωνιώδη σχεδίαση φώτων πορείας LED.

Οι πλήρεις προδιαγραφές για το νέο Lexus RX θα επιβεβαιωθούν κοντά στην παρουσίαση του αυτοκινήτου, αν και η σχεδίαση του RX που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει ότι θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση F-Sport. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη γκάμα της Lexus, όπως το Lexus NX και τα αμιγώς ηλεκτρικά SUV Lexus RZ, είναι πιθανό η επόμενη γενιά του Lexus RX να διατίθεται επίσης σε εκδόσεις Premium (βασική), Premium Plus και με πιο πλούσια να είναι η Takumi.

Επίσης, η Lexus κρατάει προς το παρόν μυστικές τις λεπτομέρειες σχετικά με τις σειρές κινητήρων που θα χρησιμοποιεί το νέο RX, αν και οι σχετικές κατοχυρώσεις που έχει κάνει η εταιρεία υποδηλώνουν ότι αυτό το μεγάλο SUV θα διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα χρησιμοποιεί βενζίνη για καύσιμο. Πιθανότατα θα υπάρχει ένα RX350h, που θα χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων και ένα πιο ισχυρό RX500h με V6 3,5 λίτρων κάτω από το καπό.

Lexus RX teaser image

Για πρώτη φορά σε Lexus RX, θα διατίθεται επίσης μια plug-in υβριδική έκδοση, που θα ονομάζεται RX450h+. Αυτή πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με το RX350h, αλλά θα διαθέτει πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα επιτρέπει στο plug-in υβριδικό SUV να καλύπτει μικρές διαδρομές μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να περιμένουμε να εμφανιστεί σύντομα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του RX, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο πιθανότατα θα έμπαινε στα νερά του επερχόμενου Lexus RZ παρόμοιου μεγέθους που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Δεν είναι επίσης σαφές αν η Lexus έχει σχέδια να παρουσιάσει και μια πιο ευρύχωρη έκδοση RX L στην επόμενης γενιάς του μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!