Στα σκαριά το νέο Hyundai Kona

Το Kona επόμενης γενιάς που αναμένεται μέσα στο 2023 θα διατηρήσει τους βενζινοκινητήρες και τους αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Στα σκαριά το νέο Hyundai Kona

Το Kona επόμενης γενιάς που αναμένεται μέσα στο 2023 θα διατηρήσει τους βενζινοκινητήρες και τους αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η Hyundai ετοιμάζει το Kona δεύτερης γενιάς και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μερικές φωτογραφίες του. Παρά το έντονο καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες ομοιότητες με το σημερινό μοντέλο, κάτι που υποδηλώνει ότι η νέα γενιά Kona θα συνεχίσει με την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai.

Το Kona εισήγαγε τη σχεδίαση διπλών προβολέων στη σειρά SUV της Hyundai το 2017, κάτι που υπάρχει στα νέα Bayon και Santa Fe. Αναμένουμε να δούμε αυτό το χαρακτηριστικό να διατηρείται στο νέο μοντέλο, καθώς στο καμουφλάζ υπάρχουν τρύπες στην θέση των δύο προβολέων.

Στο πλάι οι κατασκοπευτικές λήψεις αποκαλύπτουν ότι το μοντέλο θα διατηρήσει τις επεκτάσεις των θόλων ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια εξάτμιση, φανερώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα ήπιο υβριδικό ή plug-in υβριδικό μοντέλο.

Με την έλευση του μικρότερου Bayon και του μεγαλύτερου Tucson, που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί και το Kona. Το απερχόμενο Kona χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Niro πρώτης γενιάς, αλλά η δεύτερη γενιά του Niro θα χρησιμοποιήσεί τη μεγαλύτερη, τελευταία έκδοση της πλατφόρμας K και το Kona είναι πιθανό να ακολουθήσει.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Kona Electric είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχει στη γκάμα και ίσως αποκτήσει μια μεγαλύτερη μπαταρία για να αυξήσει την τρέχουσα αυτονομία των 482 χιλιομέτρων. Το νέο Kona Electric δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει την μπαταρία των 77,4 kWh του Ioniq 5, καθώς αυτό το μοντέλο βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων ενώ το Kona θα έχει και υβριδικά συστήματα κίνησης. Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιήσει την μπαταρία 64,8 kWh και 204 ίππων του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Kia Niro.

Η Hyundai δεν έχει δημοσιοποιήσει πληροφορίες για το Kona επόμενης γενιάς που θα αποκαλυφθεί το 2023, αλλά αναμένουμε ότι η τιμή του θα αυξηθεί σε σχέση με του σημερινού μοντέλου.

Απόδοση Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!