Φτιάξε μια Porsche όπως την ονειρεύεσαι, μέσω του Exclusive Manufaktur

Η αγάπη ενός πελάτη της μάρκας για μια πράσινη απόχρωση δημιούργησε αυτή τη μοναδική 911.

Φτιάξε μια Porsche όπως την ονειρεύεσαι, μέσω του Exclusive Manufaktur

Η αγάπη ενός πελάτη της μάρκας για μια πράσινη απόχρωση δημιούργησε αυτή τη μοναδική 911.

Το χρώμα ήταν πάντα σημαντικό μέρος της εμπειρίας της Porsche. Από την παλαιότερη αερόψυκτη 356 μέχρι την πιο πρόσφατη αμιγώς ηλεκτρική Taycan, μια τολμηρή παλέτα χρωμάτων επιτρέπει στους σχεδιαστές και στους πελάτες να εκφράσουν το προσωπικό τους πάθος. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές σε αυτή την 911 Speedster, ένα μοναδικό αυτοκίνητο εμπνευσμένο από την ίδια την οικογένεια της Porsche και που έγινε πραγματικότητα από τους εργαζόμενους στο τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur.

Η ιστορία του πράσινου χρώματος για την Porsche χρονολογείται από τα παλαιότερα μοντέλα της 911. Ο ίδιος ο Ferry Porsche φρόντιζε πάντα τα αυτοκίνητα της εταιρείας να δίνουν την επιλογή και κάποιας απόχρωσης του πράσινου, όπως τα Oakgreenmetallic, Olivegreen, Emeraldgreenmetallic και Brewstergreen. Η παράδοση συνεχίζεται από τον Dr Wolfgang Porsche με πολλά αυτοκίνητα της προσωπικής του συλλογής να φέρουν το χρώμα προτιμούσε ο πατέρας του πριν από περισσότερο από μισό αιώνα.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα ενέπνευσε τη δημιουργία αυτής της ιδιαίτερης Speedster. Σε μια επίσκεψη στο Μουσείο της Porsche, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης είδε την εντυπωσιακή 993 Turbo S που ο  Dr Porsche περιστασιακά οδηγεί στα βουνά της Αυστρίας. Το πράσινο χρώμα Code 22B Brewstergreen, ρίζωσε στην καρδία του. «Δεν είμαι φανατικός των μεταλλικών χρωμάτων όμως το Brewster είναι πολύ υποτιμημένο», εξηγεί. «Ανάλογα με το περιβάλλον και το φωτισμό φαίνεται από μαύρο έως πράσινο».

Οι χρωματικές επιλογές «Paint To Sample» του τμήματος Porsche Exclusive Manufaktur επιτρέπουν στους πελάτες να διαλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 100 χρώματα, επιπλέον των στάνταρ.

Μέσα από στενή συνεργασία του πελάτη και της Porsche Exclusive Manufaktur, η 911 Turbo S γενιάς 991.2 απέκτησε μια παραλλαγή Paint To Sample του χρώματος Brewstergreen. Ακολούθησε λίγο αργότερα μια 911 GT3 Touring, η οποία έδωσε την ευκαιρία πειραματισμών τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με δέρμα Noto Green στην καμπίνα και Britishracinggreen ακόμα και στους τροχούς.

Με πολλές ιδέες και μια παραλλαγή πάνω στην 991.2 Speedster, ο πελάτης ταξίδεψε στο Zuffenhausen για να διαμορφώσει προσωπικά την Porsche του. Καθ’οδόν ενημερώθηκε ότι το τμήμα Exclusive Manufaktur μπορούσε να του προσφέρει ένα ειδικό φινίρισμα και επέλεξε το αγαπημένο Brewstergreen του Dr Porsche.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα, το τιμόνι, οι επενδύσεις στις πόρτες, τα αλεξήλια, οι άκρες στα πατάκια,  ακόμα και το κάλυμμα της ασφαλειοθήκης είναι από δέρμα Noto Green, ενώ οι τροχοί είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος με μια ασημένια γραμμή για αντίθεση.

Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει το πάθος ενός ανθρώπου, αλλά και την αφοσίωση και της ικανότητες της ομάδας της Porsche Exclusive Manufaktur που συμπεριλαμβάνει τον πελάτη σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!