Η Μαρία Σάκκαρη στο Μουσείο της Porsche

Πριν από το πρώτο της σερβίς η τενίστρια βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Zuffenhausen.

Η Μαρία Σάκκαρη στο Μουσείο της Porsche

Πριν από το πρώτο της σερβίς η τενίστρια βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Zuffenhausen.

Η Μαρία Σάκκαρη, κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και θαυμαστής της Porsche, βρήκε το χρόνο να επισκεφθεί το Μουσείο στο Zuffenhausen μεταξύ των προπονήσεων της, εν όψη του Grand Prix της Στουτγκάρδης.

«Τα τουρνουά μπορεί γίνουν δύσκολα ψυχικά», είπε η Μαρία, Νο. 5 στην Παγκόσμια κατάταξη, «Ως εκ τούτου, είναι πολύ καλό να μπορώ να δω και κάτι άλλο εκτός από ξενοδοχεία και γήπεδα τένις.»

Η ξενάγηση της άρχισε από το εργαστήριο του μουσείου όπου αναπαλαιώνονται ιστορικά οχήματα από ειδικούς, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Την προσοχή της Μαρίας τράβηξε η μπλε Porsche 356. «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα φανταστικά αυτοκίνητα, τότε θα επέλεγα την 356. Μου θυμίζει λίγο το αυτοκίνητο του James Bond», είπε με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό της. Αργότερα κάθισε στη θέση του οδηγού της 356 με αύξοντα αριθμό 1 και εντυπωσιάστηκε από την μικρή καμπίνα των επιβατών λέγοντας: «Δεν είμαι πραγματικά τόσο ψηλή, αλλά ακόμη και εγώ δυσκολεύομαι να βγω.»

Η Ελληνίδα έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε ότι η Porsche είχε φτιάξει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 1895 και ότι η μπαταρία του είχε το ίδιο μέγεθος με αυτή ενός Taycan. «Αυτό είναι τρελό. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς κατάφεραν να το φορτίσουν εκείνη την εποχή» και έμεινε έκπληκτη με το όχημα που έχει αυτονομία 80 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 35 χιλιομέτρων την ώρα. Οι αριθμοί αυτοί βέβαια δεν είναι καθόλου συγκρίσιμοι με αυτούς του σύγχρονου μοντέλου της Porsche Ελλάδος που οδηγεί στην καθημερινότητα της.

Μετά την ξενάγηση η τενίστρια δήλωσε εντυπωσιασμένη και αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να κάνει μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της μάρκας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!