Στις 19 Απριλίου η αποκάλυψη της Ferrari 296 Spider

Η Ferrari με μια teaser φωτογραφία ανακοινώνει την αποκάλυψη της 296 Spider με τον V6 κινητήρα.

Στις 19 Απριλίου η αποκάλυψη της Ferrari 296 Spider

Η Ferrari με μια teaser φωτογραφία ανακοινώνει την αποκάλυψη της 296 Spider με τον V6 κινητήρα.

Ένα ακόμα ανοιχτό μέλος αποκτάει η κατηγορία των ανοιχτών supercars, με την προσθήκη της Ferrari 296 Spider, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Απριλίου. Βασίζεται στην κλειστή εκδοχή του μοντέλου 296 GTB, ενώ αναμένεται να έχει τα διακριτικά GTS.

Θα εφοδιάζεται με Plug-in υβριδικό σύστημα που έχει έναν 3λιτρο κινητήρα V6 με δύο turbo και 830 ίππους, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ferrari, δεν αποκαλύπτει πολλά για το αυτοκίνητο, αλλά διακρίνεται η απουσία οροφής.

Από το προφίλ της, το πίσω παράθυρο και τα στοιχεία του αμαξώματος γύρω του μοιάζουν με την εικόνα της θρυλικής 250 LM από τη δεκαετία το ’60. Πιθανότατα το αποτέλεσμα σχεδιαστικά να είναι πιο κοντά σε ένα targa μοντέλο, παρά σε ένα εντελώς ανοιχτό.

Όπως συμβαίνει σε κάθε ανοιχτό μοντέλο, έτσι και σε αυτή την περίπτωση της 296 Spider, αναμένεται να έχουν προστεθεί ενισχύσεις για να βελτιώσουν την ακαμψία του ανοιχτού αμαξώματος, που θα έχουν ως συνέπεια και την αύξηση του βάρους, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.470 κιλά της κλειστής εκδοχής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!