Νέα σπορ έκδοση του Range Rover Velar με 400 ίππους

Η Range Rover παρουσίασε μια πιο σπορ έκδοση του Velar με την έκδοση HST του πολυτελούς SUV της, η οποία διαθέτει και διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων.

Νέα σπορ έκδοση του Range Rover Velar με 400 ίππους

Η Range Rover παρουσίασε μια πιο σπορ έκδοση του Velar με την έκδοση HST του πολυτελούς SUV της, η οποία διαθέτει και διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει το σήμα HST να εμφανίζεται στο Range Rover Evoque και το Range Rover Sport. Τώρα, η Land Rover έδωσε και στο Velar τον αντίστοιχο σπορ χαρακτήρα. Βασισμένη στην R-Dynamic, η έκδοση HST αποτελεί την κορυφαία για το Velar και παρέχει την επιλογή δύο κινητήριων συνόλων: ενός 6κύλινδρου ήπια υβριδικού diesel 300 ίππων (που διαθέτει το Evoque HST) ή τον πιο ισχυρό 6κύλινδρο, επίσης ήπια υβριδικού, βενζινοκινητήρα 400 ίππων, που χρησιμοποιείται και στο Range Rover Sport HST. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματη μετάδοση 9 σχέσεων για τον diesel και 8 σχέσεων για τον βενζινοκινητήρα.

Αποκλειστική για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι η εξωτερική βαφή της Land Rover Arroios Grey και οι μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Το μαύρο χρώμα της οροφής του δίνει μια ωραία χρωματική αντίθεση. Διαθέτει επίσης φιμέ τζάμια και συρόμενη πανοραμική οροφή. Καθώς η έκδοση HST διαθέτει ηλεκτρονική πνευματική ανάρτηση με προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει την επιφάνεια του οδοστρώματος ή του εδάφους εκτός δρόμου, καθώς και το στιλ οδήγησης, για να προσαρμόσει κατάλληλα την ανάρτηση και την απόκριση του πλαισίου. Οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίσουν κατ’ επιλογή την οδηγική τους εμπειρία με το ρυθμιζόμενο δυναμικό σύστημα της Land Rover.

Στον τομέα της οδηγικής υποβοήθησης, το Velar διαθέτει adaptive cruise control με υποβοήθηση τιμονιού που κάνει αυτόματες διορθώσεις για να διατηρήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας στην οποία βρίσκεται. Διαθέτει επίσης την τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment της Land Rover, Pivi Pro, με οθόνη αφής 10” και ενσωματωμένο το σύστημα φωνητικών εντολών της Amazon, Alexa. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών.

Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά εκτιμάται ότι η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα πρέπει να κυμαίνεται στα 6,5 δλ. για τον diesel κινητήρα και περίπου 1 δλ. ταχύτερη για τον βενζινοκινητήρα. Αμφότερες οι εκδόσεις αναμένεται να αγγίζουν τα 209 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!