Το Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 απέσπασε την κορυφαία διάκριση του θεσμού World Car of the Year.

Το Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 απέσπασε την κορυφαία διάκριση του θεσμού World Car of the Year.

Το Ioniq 5 αξιολογήθηκε και βραβεύτηκε από μια κριτική επιτροπή 102 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 33 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα (BEV), το οποίο έχει ήδη κατακτήσει πολλές διεθνείς διακρίσεις, διαγωνίσθηκε με 27 ανταγωνιστικά μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 επικράτησε έναντι του αδελφού μοντέλου Kia EV6, αλλά και του ηλεκτρικού επίσης Ford Mustang Mach-e, ενώ επίσης απέσπασε τον τίτλο του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου, κερδίζοντας τα Mercedes EQS και Audi e-tron. Το χατ-τρικ ήρθε με τον τίτλο του World Car Design που αφορά το σχεδιασμό του.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή η κατάκτηση αυτών των σημαντικών βραβείων, τα οποία αναγνωρίζουν το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων και των συνεργατών μας στην Hyundai Motor Company. Το όραμά μας είναι να επιτύχουμε την «Πρόοδο για την Ανθρωπότητα» και αυτή η διάκριση θα ενδυναμώσει τη δέσμευσή μας να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Jaehoon Chang, President & CEO της Hyundai Motor Company.

Όσον αφορά άλλα βραβεία που απονεμήθηκαν στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, είχαμε τη Mercedes EQS να κατακτά τον τίτλο του World Luxury Car of th Year, για την πολυτέλεια που προσφέρει, το Audi e-tron τον τίτλο Performance Car για τις επιδόσεις του και το Toyota Yaris Cross, τον τίτλο World Urban Car of the Year.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI IONIQ 5

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η κριτική επιτροπή των World Car Awards 2022 ανακήρυξε τον κ. Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group, ως Πρόσωπο της Χρονιάς στο World Car Person of the Year 2022 για τη σημαντική συνεισφορά του στην εξέλιξη νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του Ioniq 5.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!