Ένα ρολόι που ενσωματώνει την ιστορία και την καινοτομία της Bugatti

Ο σύνθετος και καινοτόμος χρονογράφος «Jean Bugatti» αρμόζει στην κληρονομιά της μάρκας.

Ένα ρολόι που ενσωματώνει την ιστορία και την καινοτομία της Bugatti

Ο σύνθετος και καινοτόμος χρονογράφος «Jean Bugatti» αρμόζει στην κληρονομιά της μάρκας.

Περιορισμένο μόλις σε 57 μονάδες, το ρολόι Jean Bugatti είναι ένας φόρος τιμής στον εφευρέτη και γιό του ιδρυτή της ομώνυμης μάρκας και αντιπροσωπεύει τις avant-garde καλλιτεχνικές δημιουργίες του στον χώρο του αυτοκινήτου. Όπως τα αυτοκίνητα του Jean Bugatti αψηφούσαν τις καθιερωμένες τάσεις, έτσι και αυτό το ρολόι, ένα από τα πιο εξελιγμένα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, είναι το πιο απαιτητικό έργο ωρολογοποιίας της Jacob & Co.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή του έφερε μια σειρά από έντονες προκλήσεις. Αποτελείται από 470 εξαρτήματα και ο πολύ λεπτός σχεδιασμός πολλών στοιχείων ήταν μεγάλη πρόκληση, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυνάμεις που δέχονται. Η διαχείριση των δυνάμεων και της ενέργειας είναι εξαιρετικά περίπλοκη και γίνεται εμφανής στο πίσω μέρος του ρολογιού.

Έχει στρογγυλό σχήμα, στρογγυλή στεφάνη και γυαλιστερή βάση σε ροζ χρυσό ή λευκό χρυσό. Με τους κομψούς αριθμούς, τους ασημί δείκτες, το μπλε ή μπεζ-λευκό καντράν, το Jean Bugatti των 46 mm θα έμοιαζε σχεδόν συνηθισμένο αν δεν είχε μια μοναδική διάταξη.

Τα δύο ανοίγματα στο καντράν φιλοξενούν το εμβληματικό λογότυπο «EB» της Bugatti. Η ώρα και τα λεπτά δεν αποκαλύπτονται από τους κλασικούς δείκτες, αλλά από τους μικρούς κόκκινους δείκτες στο χείλος του καντράν. Οι δύο δείκτες στη μέση του καντράν αφορούν τον χρονογράφο. Το μεγάλο μπράτσο δείχνει τις μονάδες των δευτερολέπτων και το μικρό τις δεκάδες των δευτερολέπτων. Μόλις κάθε μπράτσο φτάσει στο τέλος της διαδρομής του πηδά ξανά στην αρχή. Ο χρονογράφος λειτουργεί και ρυθμίζεται αυτόνομα με ξεχωριστό χειριστήριο στο πλάι του ρολογιού.

Ο Jean ήταν ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Ettore Bugatti και γεννήθηκε το 1909, την ίδια χρονιά που ο πατέρας του ίδρυσε την εταιρεία. Ως παιδί, ο Jean λάτρευε να παρακολουθεί τους τεχνίτες της Bugatti να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν με πάθος αυτοκίνητα. Αργότερα ανέλαβε την Bugatti, σχεδιάζοντας εμβληματικά μοντέλα όπως η δίχρωμη σειρά Type 50, η Type 41 Royale με το μεγαλύτερο μεταξόνιο που δημιουργήθηκε ποτέ και η Type 57SC Atlantic. Οι σχεδιαστικές γραμμές του Jean Bugatti ήταν πρωτοποριακές για την εποχή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!