Honda και GM συνεργάζονται για να «χτυπήσουν» την Tesla

Η Honda και η General Motors θα συνεργαστούν με σκοπό να παράγουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους και να ξεπεράσουν την Tesla σε πωλήσεις.

Honda και GM συνεργάζονται για να «χτυπήσουν» την Tesla

Η Honda και η General Motors θα συνεργαστούν με σκοπό να παράγουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους και να ξεπεράσουν την Tesla σε πωλήσεις.

Οι Honda και General Motors θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εκθρονίσουν την Tesla από την κορυφή των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος της συνεργασίας είναι να παραχθούν εκατομμύρια αυτοκίνητα, ξεκινώντας από το 2027. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η συνεργασία του θα επικεντρωθεί σε compact SUV με κόστος κάτω των 30.000 δολαρίων, στην κατηγορία με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η Honda και η GM έχουν αναπτύξει πολυετή σχέση συνεργασίας που τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε τεχνολογίες ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων. Το 2013, οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν να συνεργάζονται στην εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου και τεχνολογιών αποθήκευσής του.

Από το 2018, συνεργάζονται στην εξέλιξη μπαταριών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και έχουν προχωρήσει στην από κοινού δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων. Αρχικά, αναμένεται να χρησιμοποιείται η τεχνολογία μπαταριών Ultium, ωστόσο ήδη γίνεται έρευνα τρόπων επιτάχυνσης νέων τεχνολογιών όπως οι μπαταρίες λιθίου-μετάλλου, σιλικόνης και στερεού τύπου (solid state).

«Aμφότερες οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι η επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα σημαίνει επιτάχυνση της καμπύλης υιοθέτησης και άρση των εμποδίων για τη μετάβαση των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων της GM, Ken Morris.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίας θα μοιραστούν στρατηγικές τεχνολογίας, σχεδιασμού και μάρκετινγκ, για να διασφαλίσουν καλύτερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Honda στις ΗΠΑ, Rick Schostek, οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται ενιαίο εξοπλισμό και διαδικασίες. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αυτή η αμοιβαία επωφελής σχέση μας επιτρέπει να πετύχουμε μαζί περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κάθε εταιρεία μόνη της».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!