Οι οδηγοί εκτιμούν τα αυτοκίνητά τους περισσότερο μετά τον Covid-19

Σύμφωνα με έρευνα ένας στους τρεις οδηγούς εκτιμά το αυτοκίνητό του περισσότερο από όσο πριν από την πανδημία.

Οι οδηγοί εκτιμούν τα αυτοκίνητά τους περισσότερο μετά τον Covid-19

Σύμφωνα με έρευνα ένας στους τρεις οδηγούς εκτιμά το αυτοκίνητό του περισσότερο από όσο πριν από την πανδημία.

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το 34% των οδηγών εκτιμούν το αυτοκίνητό τους περισσότερο μετά την έναρξη της πανδημίας. Η έρευνα του Auto Express έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ευρώπη και το πρώτο lockdown.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είπε ότι πλέον μετακινείται λιγότερο από ότι πριν την έναρξη της πανδημίας. Πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν πλέον τα αυτοκίνητά τους λιγότερο για αναψυχή, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στις υψηλές τιμές των καυσίμων. Και παρότι η μέση χιλιομετρική απόσταση που οδηγούν έχει μειωθεί, οι οδηγοί εκτιμούν πλέον τα αυτοκίνητά τους περισσότερο από πριν.

Μεταξύ των θετικών της ιδιοκτησίας Ι.Χ. αυτοκινήτου συγκαταλέγεται η ελευθερία και η ανεξαρτησία, αλλά και η πρακτικότητα, η ευκολία και η κοινωνική απόσταση που παρέχει σε αντίθεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι λιγότερο σημαντικοί παράγοντες ήταν η ιδιωτικότητα και το prestige της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου, κάτι που δείχνει ότι τα ευέλικτα προγράμματα μίσθωσης ίσως γίνουν  ακόμη πιο δημοφιλή στο μέλλον.

Ο Steve Fowler, αρχισυντάκτης του Auto Express, δήλωσε: «Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μια συναισθηματική σχέση με τα αυτοκίνητά μας. Η έρευνά αποκαλύπτει ότι το 84% των ανθρώπων απολαμβάνει την οδήγηση και ότι εκτιμά περισσότερο την αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας ενός Ι.Χ. από την άνεση και την πρακτικότητα που προσφέρει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!