Πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα και δύο PHEV προετοιμάζει η Volvo

Η Volvo σκοπεύει να λανσάρει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα και δύο plug-in υβριδικά εντός των επόμενων ετών.

Πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα και δύο PHEV προετοιμάζει η Volvo

Η Volvo σκοπεύει να λανσάρει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα και δύο plug-in υβριδικά εντός των επόμενων ετών.

Πρόσφατα, η Volvo οργάνωσε μια συνάντηση στο Μαϊάμι, με περίπου 800 αντιπροσώπους της από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και κάποιοι από αυτούς μοιράστηκαν μερικές από τις λεπτομέρειες των θεμάτων που συζητήθηκαν εκεί. Η δέσμευση της Volvo να διαθέτει πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων από το 2030, θα ξεκινήσει με το λανσάρισμα πέντε καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και δύο plug-in υβριδικών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο εξ αυτών θα καταφθάσει το 2023. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι αυτό το μοντέλο, αναφέρεται ότι ενδέχεται να είναι ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του υφιστάμενου XC90, το οποίο φημολογείται ότι θα ονομάζεται Embla. Ωστόσο, το XC90 αναμένεται να συνεχίσει να παράγεται για μερικά χρόνια ακόμα. Είναι πιθανό να αποτελεί ένα crossover με τρεις σειρές καθισμάτων που θα μοιάζει στο Concept Recharge. Αναφέρεται ότι στόχος της Volvo είναι να φτάσει σε πωλήσεις τις 20.000 μονάδες για αυτό το μοντέλο εντός του 2023.

Δύο χρόνια μετά από το προαναφερθέν μοντέλο, αναμένεται να παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εσωτερική κωδική ονομασία V546, του οποίου το μέγεθος αναφέρεται ότι θα είναι μεταξύ των XC60 και XC90. Στόχος πωλήσεων για αυτό είναι οι 100.000 μονάδες ετησίως. Εκτιμάται ότι θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, τη SPA2, η οποία θα αποτελεί το πλαίσιο του επερχόμενου CX90 και του Concept Recharge.

Κάποια στιγμή, το μεσαίου μεγέθους XC60 θα βγει και σε ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία. Το τέταρτο μοντέλο θα είναι μικρότερο του XC40 Recharge, το οποίο στο παρελθόν έχει αναφερθεί ως XC10, XC20 και XC30. Αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), που θα παρέχει η Geely, στην οποία ανήκει η Volvo. To πέμπτο ηλεκτρικό μοντέλο αναφέρεται ότι θα είναι sedan.

Στις εκδόσεις των S90 και XC90 αναμένεται να προστεθεί και μια plug-in υβριδική παραλλαγή. Η παραγωγή των μοντέλων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος στην Κίνα και η συναρμολόγηση θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, που θα αυξήσει την παραγωγικότητά του (με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού), καθώς αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μόνο τη sedan έκδοση του S60. Παράλληλα, εκεί θα ξεκινήσει και η παραγωγή του μεσαίου μεγέθους crossover υψηλών επιδόσεων της Polestar.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!