Toyota Supra κάνει drift… χωρίς οδηγό (video)

Η Toyota επενδύει πολλά στην ασφάλεια, αλλά όπως φαίνεται δεν αγνοεί το θέαμα και την απόλαυση, ακόμα και αν δεν απαιτεί… την εμπλοκή του οδηγού.

Toyota Supra κάνει drift… χωρίς οδηγό (video)

Η Toyota επενδύει πολλά στην ασφάλεια, αλλά όπως φαίνεται δεν αγνοεί το θέαμα και την απόλαυση, ακόμα και αν δεν απαιτεί… την εμπλοκή του οδηγού.

Η αυτόνομη οδήγηση κερδίζει συνέχεια έδαφος και μπαίνει στην καθημερινότητά μας. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, όσον αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά σίγουρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει αρκετά βήματα περισσότερα, τα οποία θα  δούμε σε μελλοντικές κατασκευές.

Σε αυτή τη φάση και με τη μορφή πρωτότυπου η Toyota παρουσίασε ένα όχημα το οποίο μπορεί να ελιχθεί μέσα σε μια πίστα και να ξεπεράσει εμπόδια με θεαματικό τρόπο κάνοντας μάλιστα drift. Δεν είναι διαφημιστικό τρικ, ούτε ένα αστείο από την ιαπωνική εταιρεία, αλλά εξέλιξη των συστημάτων ασφάλειας.

Τα αυτοκίνητα μπορεί να χάσουν πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες, με βροχή, χιόνι, πάγο ή ακόμα και σε στεγνή άσφαλτο. Με αυτή τη λογική πρέπει να μελετηθεί η κίνηση αυτή, ώστε να υπάρχει η σωστή αντίδραση που θα επαναφέρει το αυτοκίνητο με ασφάλεια στην πορεία του.

Στην πράξη η αντίδραση στο γλίστρημα του αυτοκινήτου και η διόρθωση δημιουργούν αναμφίβολα εντυπωσιακές εικόνες. Η Toyota έκανε συρραφή αυτών, με επανειλημμένες διορθώσεις για την αποφυγή προκαθορισμένων εμποδίων που στήθηκαν στο ασφαλές περιβάλλον μιας πίστα, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ο οδηγός δεν έχει συμμετοχή, με το αυτοκίνητο να κάνει τις κινήσεις εντελώς αυτόματα. «Στόχος των τεχνολογιών που παρουσιάζουμε δεν είναι να αντικαταστήσουμε τον οδηγό, αλλά να ενισχύσουμε τις δυνατότητές του» τονίζουν οι άνθρωποι της Toyota. «Μέσα από αυτό το project θέλουμε να διευρύνουμε τα όρια ελέγχου ενός αυτοκινήτου, παρέχοντας στο μέσο οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει με τη βοήθεια των συστημάτων το αυτοκίνητο όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας οδηγός» τόνισαν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!