Πέραν των προσδοκιών τα κέρδη της Mercedes-Benz για το 2021

H Mercedes-Benz προβλέπει ότι τα κέρδη της -προ φόρων- θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της για το 2021, παρά τις ελλείψεις στην αλυσίδα προμήθειας.

Πέραν των προσδοκιών τα κέρδη της Mercedes-Benz για το 2021

H Mercedes-Benz προβλέπει ότι τα κέρδη της -προ φόρων- θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της για το 2021, παρά τις ελλείψεις στην αλυσίδα προμήθειας.

Η Mercedes-Benz δημοσιοποίησε τους προκαταρκτικούς ισολογισμούς της για το περασμένο έτος. Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας για το 2021, προ φόρων, αναμένεται να αγγίξουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Η Mercedes-Benz είχε ποσοστό κέρδους 12,7% από τις συνολικές της πωλήσεις, ξεπερνώντας το 10-12% που είχε προβλέψει. Η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων αναπλήρωσαν τις απώλειες που δημιούργησαν οι ελλείψεις στην αλυσίδα προμήθειας ημιαγωγών.

Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία προβλέπει ότι οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες δε θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στη ζήτηση που θα έχει για τα οχήματά της φέτος, όπως ανέφερε ο Harald Wilhelm, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Mercedes-Benz. Ωστόσο, η κατάσταση με τις ελλείψεις αναμένεται να βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Tα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Mercedes-Benz τον Ιανουάριο, έδειξαν πτώση 5% στις πωλήσεις το 2021, γεγονός που έκανε την εταιρεία της Στουτγάρδης να χάσει, για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενα έτη, την πρωτοπορία από την BMW, όσον αφορά τις premium μάρκες.

Mercedes-Benz

O διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Kaellenius έχει δηλώσει ότι στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την αποδοτικότητά της, μειώνοντας το κόστος παραγωγής, αντί να επικεντρώνεται στην αύξηση των πωλήσεων.

Με αυτό τον τρόπο, η Mercedes-Benz θα προσπαθήσει να αυξήσει την αξία των μετοχών της, αφότου η Daimler Truck έγινε ξεχωριστή οντότητα στο χρηματιστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο. Πάντως οι πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά 15% το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

H Mercedes-Benz προβλέπει ότι ο διαχωρισμός με την Daimler Truck θα αυξήσει τα κέρδη της προ φόρων κατά 9 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!