Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο Nicholas Latifi για το συμβάν στο Άμπου Ντάμπι

Ο Καναδός οδηγός της Williams Racing “έκρινε” άθελά του την έκβαση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος

Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο Nicholas Latifi για το συμβάν στο Άμπου Ντάμπι

Ο Καναδός οδηγός της Williams Racing “έκρινε” άθελά του την έκβαση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος

Μηνύματα μίσους αλλά και απειλής κατά της ζωής του, δέχτηκε μέσω των social media ο Nicholas Latifi, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης. Ο 26χρονος Καναδός οδηγός της Williams Racing είχε κρίνει άθελά του την έκβαση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς το ατύχημά του στο Άμπου Ντάμπι έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, με τη γνωστή κατάληξη.

“Έλαβα χιλιάδες μηνύματα στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα περισσότερα ήταν μηνύματα υποστήριξης, όμως υπήρξαν αρκετά μίσους και απειλών βίας. Προσπαθούσα να καταλήξω στον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσω. Να τα αγνοήσω και να συνεχίσω ή να τα αντιμετωπίσω και να αναδείξω το ευρύτερο πρόβλημα που δυστυχώς είναι πραγματικότητα όταν χρησιμοποιείς τα social media; Η χρήση τους για να επιτίθεσαι σε κάποιον με μηνύματα μίσους και απειλές άσκησης βίας, είναι κάτι το σοκαριστικό”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Latifi.

“Μερικές φορές αρκεί ένα περιστατικό την λάθος στιγμή για να βγάλουν οι λεγόμενοι ΄φίλοι΄ του αθλήματος τον χειρότερό τους εαυτό. Αυτό που με σόκαρε ήταν ο ακραίος τόνος στα μηνύματα μίσους αλλά και απειλών κατά της ζωής μου. Μόνο σε ένα γκρουπ ανθρώπων χρειαζόταν να απολογηθώ για την εγκατάλειψη στον αγώνα: στην ομάδα μου. Και το έκανα αμέσως μετά. Όλα τα υπόλοιπα ήταν εκτός του ελέγχου μου”.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Latifi, όλη η οικογένεια της Formula 1 στήριξε με  μηνύματα συμπαράστασης τον οδηγό της Williams Racing, ανάμεσά τους και η Mercedes-AMG, η οποία ήταν η “χαμένη” από την εγκατάλειψη του Καναδού. “Κράτα γερά Nicholas. Είμαστε δίπλα σου στην μάχη κατά του μίσους και των απειλών μέσω διαδικτύου”.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!