Λίφτινγκ για την Mercedes-Benz GLE

Το μεγάλο SUV βρέθηκε εμπρός από τον κατασκοπευτικό φακό κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών

Λίφτινγκ για την Mercedes-Benz GLE

Το μεγάλο SUV βρέθηκε εμπρός από τον κατασκοπευτικό φακό κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών

Η Mercedes-Benz κάνει αισθητικές αλλαγές εσωτερικά και εξωτερικά στη GLE, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Οι κατάσκοποι φωτογράφοι εντόπισαν. το πρωτότυπο μοντέλο στις χειμερινές δοκιμές του. Η κατηγορία των μεγάλων premium SUV σφύζει από ανταγωνιστές και αναμένονται ακόμη περισσότεροι μέσα στο επόμενο έτος, όπως το νέο Volvo XC90 και το νέο Range Rover Sport. Έτσι η Mercedes-Benz αποφάσισε στο μέσο της ζωής της GLE, να φρεσκάρει την εμφάνισ;hη της. Οι αλλαγές περιορίζονται στις καμουφλαρισμένες περιοχές του πρωτοτύπου, όμως αναμένουμε και μερικές τεχνολογικές βελτιώσεις στην καμπίνα.

Στο εμπρός μέρος θα υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας με χαμηλότερη εισαγωγή, διαφορετική γρίλια και νέους προβολείς LED. Οι αλλαγές στο πίσω μέρος δεν είναι τόσο σημαντικές και περιορίζονται στα φωτιστικά σώματα. Εσωτερικά περιμένουμε μόνο κάποιες μικρές αλλαγές στην ταπετσαρία και ένα νέο τιμόνι, παρόμοιο με της πρόσφατα ανανεωμένης E-Class. Το σύστημα infotainment στο πρωτότυπο μοντέλο φαίνεται να είναι το ίδιο σύστημα διπλής οθόνης που έχει η σημερινή GLE, αν και αναμένουμε ότι θα αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό.

Η Mercedes-Benz δεν θα ασχοληθεί με τους κινητήρες της GLE σε αυτή τη φάση και θα παραμείνουν οι έξι υπάρχουσες επιλογές, ξεκινώντας από το μοντέλο 300 d, με τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων, 272 ίππους και 550 Nm ροπής, ο οποίος, όπως σε κάθε μοντέλο της σειράς GLE, θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και τετρακίνηση.

Πάνω από αυτό θα υπάρχει το 400 d, με εξακύλινδρο σε σειρά diesel, 3 λίτρων, ισχύος 330 ίππων και ροπής 700 Nm. Όσοι επιθυμούν  να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων (και  φοροελαφρύνσεις) θα μπορούν να επιλέξουν την plug-in υβριδική GLE 350 de, η οποία θα συνδυάζει ένα 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα, με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 31 kWh, με συνδυαστική απόδοση 320 ίππων. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι το σύστημα αυτό, που βρίσκεται στην τωρινή GLE 350 de, έχει σχεδόν 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας και πιθανότατα αυτό θα ισχύει και στο ανανεωμένο μοντέλο.

Στην κορυφή της σειράς, θα υπάρχει μια τριάδα βενζινοκίνητων επιλογών, δύο από τις οποίες θα φέρουν τα σήματα της AMG. Η GLE 450 θα είναι η λιγότερο ισχυρή από τις τρεις, με 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα 366 ίππων. H AMG GLE 53 θα έχει ισχύ 435 ίππων και 0-100 χλμ/ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα. Η ναυαρχίδα, η AMG GLE 63 S, θα έχει κινητήρα 4 λίτρων V8 με διπλό turbo, ισχύ 612 ίππων και θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!