Η Maybach που αποτίει φόρο τιμής στον Virgil Abloh

Ακολουθώντας τις επιθυμίες της οικογένειας του Virgil, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Louis Vuitton, η Mercedes-Benz αποκάλυψε ένα πολυτελές εκθεσιακό αυτοκίνητο

Η Maybach που αποτίει φόρο τιμής στον Virgil Abloh

Ακολουθώντας τις επιθυμίες της οικογένειας του Virgil, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Louis Vuitton, η Mercedes-Benz αποκάλυψε ένα πολυτελές εκθεσιακό αυτοκίνητο

Η Mercedes-Benz τιμώντας τη μνήμη του Virgil Abloh, του καλλιτεχνικού διευθυντή ανδρικής συλλογής της Louis Vuitton, που έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 28 Νοεμβρίου 2021, άνοιξε τις πόρτες του Μουσείου Rubell και παρουσίασε το Project Maybach. Μια ταπεινή συνεισφορά στην τεράστια κληρονομιά του Virgil, το εκθεσιακό μοντέλο Mercedes-Maybach είναι παράδειγμα των δυνατοτήτων του μελλοντικού σχεδιασμού και το αποτέλεσμα μιας συνεχούς συνεργασίας με τον πολυμαθή καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα, δημιουργικό διευθυντή, σχεδιαστή μόδας και φιλάνθρωπο.

«Η Mercedes-Benz είναι συντετριμμένη από το θάνατο του Virgil Abloh. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τις ομάδες του Virgil. Παρουσιάζοντας το μοναδικό όραμα του Virgil στο κοινό, θέλουμε να γιορτάσουμε με σεβασμό τη δουλειά ενός πραγματικά μοναδικού σχεδιαστικού ταλέντου, με αχαλίνωτη φαντασία, που ενέπνευσε όσους γνώριζαν τη δουλειά του», ανέφερε η ανακοίνωση της Mercedes-Benz AG.

Το Project Maybach δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχει κατασκευάσει η Mercedes-Benz, κάθε στοιχείο του Project Maybach έχει φτιαχτεί εξ αρχής ειδικά γι’ αυτό . Ο Abloh, σε συνεργασία με τον Gorden Wagener, δημιούργησε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα και ξεπέρασε τα όρια της λειτουργικότητας, του στυλ και της συλλογικής δημιουργικότητας. Εμπνευσμένο από την ύπαιθρο το διθέσιο, ηλεκτρικό off road coupe συνδυάζει τις τεράστιες διαστάσεις του Gran Turismo, με τους μεγάλους τροχούς ενός off road και ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Η πλήρης δημιουργική ελευθερία, χωρίς τους περιορισμούς της παραγωγής, επέτρεψε στους σχεδιαστές να αποτυπώσουν πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των ηλεκτρικών ταξιδιών. Για παράδειγμα, κάτω από τη διαφανή επιφάνεια του καπό υπάρχουν ηλιακές κυψέλες που αυξάνουν την θεωρητική αυτονομία του σχεδόν έξι μέτρων Project Maybach.

Η δύναμη του έργου του Abloh δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός του προϊόντος, αλλά και οι  συζητήσεις που αυτό πυροδότησε. Οι ομάδες της Mercedes-Benz ευχαριστούν τον Virgil Abloh για την έμπνευση να εξερευνούν καθημερινά ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς.

Ο Virgil Abloh ήταν Αμερικανός σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας. Το 2018 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ανδρικής συλλογής ενδυμάτων της Louis Vuitton και στις αρχές του 2021 απέκτησε δημιουργικό ρόλο σε όλη τη μάρκα. Ο Abloh ήταν επίσης CEO της εταιρείας Off-White με έδρα το Μιλάνο, ενός οίκου μόδας που ίδρυσε το 2012. Είχε σπουδάσει αρχιτεκτονική και μπήκε στον κόσμο της διεθνούς μόδας όταν έκανε πρακτική άσκηση στον οίκο Fendi το 2009, δίπλα στον Αμερικανό ράπερ Kanye West. Στη συνέχεια οι δυο τους ξεκίνησαν μια καλλιτεχνική συνεργασία που οδήγησε τον Abloh στην ίδρυση της Off-White. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής σε γαλλικό οίκο μόδας πολυτελείας και μπήκε στη λίστα του περιοδικού Time ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2018. Η σχεδιαστική αισθητική του Abloh συνδύασε το streetwear με τα πολυτελή ρούχα και σύμφωνα με τη Wall Street Journal, έφτασε σε ένα επίπεδο παγκόσμιας φήμης ασυνήθιστο για έναν σχεδιαστή. Ο Virgil Abloh διαγνώστηκε με καρκίνο το 2019 και απεβίωσε στις 28 Νοεμβρίου 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!