Δοκιμές στα χιόνια για το ηλεκτρικό sedan BMW i7

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν κρίσιμο τεστ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες τους

Δοκιμές στα χιόνια για το ηλεκτρικό sedan BMW i7

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν κρίσιμο τεστ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες τους

Όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο Αρκτικός Κύκλος αποτελεί μία από τις κυριότερες δοκιμασίες ενός νέου αυτοκινήτου, πριν περάσει στη γραμμή παραγωγής. Ιδίως για τα ηλεκτρικά μοντέλα, των οποίων οι μπαταρίες ταλαιπωρούνται πολύ στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η BMW δημοσίευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές του i7 – του μεγάλου της ηλεκτρικού sedan – στο Arjeplog της Σουηδίας.

Σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από τον Αρκτικό Κύκλο, οι μηχανικοί δοκιμών θεωρούν ότι οι παγωμένες επιφάνειες και οι χιονισμένοι δρόμοι προσφέρουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη χρήση όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ο ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία και το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας του i7 που πρέπει να επιδείξουν ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στο σουηδικό βορρά.

Κατά τη διάρκεια των test drives στους χιονισμένους δρόμους γύρω από το Arjeplog, οι μηχανικοί μπορούν να δοκιμάζουν και να βελτιστοποιούν όλες τις λειτουργίες υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να πετυχαίνουν την πιο αρμονική, και σύμφωνη με τα πρότυπα της BMW, οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, χρησιμοποιούν επιφάνειες δοκιμών σε παγωμένες λίμνες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης για ακριβή ρύθμιση των συστημάτων ελέγχου ανάρτησης. Το σύστημα διεύθυνσης περνά από σχολαστικό έλεγχο και ρύθμιση όπως και οι πολυάριθμες λειτουργίες του συστήματος Dynamic Stability Control (DSC) και η ρυθμισμένη με ακρίβεια διάδραση μεταξύ πέδησης λόγω τριβής και επιβράδυνσης μέσω ανάκτησης ενέργειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!