Η φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση του νέου Opel Astra (video)

Η νέα γενιά του compact οικογενειακού θα είναι σύντομα διαθέσιμη προς παραγγελία στην Ελλάδα

Η φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση του νέου Opel Astra (video)

Η νέα γενιά του compact οικογενειακού θα είναι σύντομα διαθέσιμη προς παραγγελία στην Ελλάδα

Έτοιμο να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι το νέο Opel Astra, το οποίο βρίσκεται πλέον στην έκτη γενιά του. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το νέο Astra βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και αρχικά κυκλοφορεί σε 5θυρο αμάξωμα, με την έκδοση Sports Tourer (station wagon) να ακολουθεί τους επόμενους μήνες. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης, diesel και plug-in hybrid, ενώ το 2023 θα προστεθεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Οι ομάδες σχεδίασης και εξέλιξης του νέου Astra αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό 50% και θέλησαν να δημιουργήσουν ένα νέο συμπαγές μοντέλο υψηλής αισθητικής, μέσα κι έξω. H σχεδιάστρια Χρωμάτων & Ταπετσαριών Ilka Höbermann μας δίνει τώρα στοιχεία για τη φιλοσοφία σχεδίασης  του νέου Astra με ένα video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελεί μέρος της καμπάνιας της Opel, που δείχνει πώς το νέο Astra έχει ωριμάσει αποτελώντας πλέον ‘σχεδιαστική δήλωση’ της μάρκας, χάρη στα υψηλά επίπεδα αφοσίωσης και προσοχής στη λεπτομέρεια, καθώς και στην υιοθέτηση μιας αντισυμβατικής φιλοσοφίας. Η Ilka Höbermann εξηγεί γιατί οι σχεδιαστές της Opel θέλησαν να δημιουργήσουν μία μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία για το νέο μοντέλο, “made in Germany”.

«Η γερμανική σχεδίαση για μένα είναι ένας συνδυασμός απλότητας, απέριττου στυλ και τεχνολογίας» δήλωσε η Ilka Höbermann. «Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσεις αυτή τη λιτή σχεδίαση και να προσθέσεις στη συνέχεια ένα τολμηρό χαρακτήρα. Στόχος είναι πάντα η αρμονία και η σωστή ισορροπία.» Το αποτέλεσμα είναι ένα επιτυχημένο μίγμα απέριττου και συναισθηματικού στυλ που διαφοροποιεί το νέο Astra από το πλήθος των συμπαγών μοντέλων. Η χαρακτηριστική εμφάνιση υπογραμμίζεται από τη νέα μεταλλική βαφή. «Η ομάδα ανέπτυξε ένα πολύ φρέσκο και μοντέρνο κίτρινο που προσθέτει μερικές νότες φρεσκάδας και έντασης στο αυτοκίνητο» δήλωσε η σχεδιάστρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!