Λίγο πριν την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού Kia Concept EV9

Το αμιγώς ηλεκτρικό επταθέσιο SUV θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles

Λίγο πριν την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού Kia Concept EV9

Το αμιγώς ηλεκτρικό επταθέσιο SUV θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles

Η Kia δημοσίευσε μια εικόνα teaser του Concept EV9 που θα αποκαλυφθεί στις 11 Νοεμβρίου. Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα έχει ανακοινώσει η Kia ως το 2027, καθώς η μάρκα συνεχίζει το ταξίδι της προς τη βιώσιμη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση. Το Concept EV9 παρουσιάζεται ως η μελλοντική ναυαρχίδα της αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας της Kia. Όμως οι πολύ μεγάλες διαστάσεις του, το κάνουν ελκυστικό μόνο για τις αγορές των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής, όπου οι δρόμοι είναι αρκετά μεγάλοι.

Το Concept EV9 πιστεύεται ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του Ομίλου Hyundai, όπως και το EV6. Το τελευταίο έχει μέγιστη αυτονομία 528 χιλιομέτρων, χάρη σε μια μπαταρία 77,4 kWh. Για να πετύχει το EV9 παρόμοια εμβέλεια, η Kia μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσει μπαταρία ως και 90 kWh, κυρίως λόγω της κακής αεροδυναμικής του σχήματος του. Ωστόσο, η Kia θα μεταφέρει την αρχιτεκτονική των 800 volt του EV6 στο νέο concept. Αυτό θα του επιτρέψει να φορτίζει με έως και 239 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία του θα φορτίζεται μέχρι το 80% σε περίπου 20 λεπτά.

Οι επιδόσεις δεν φαίνεται να προβληματίζουν, καθώς το EV6 είναι ήδη διαθέσιμο με τετρακίνηση, χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 585 ίππους. Αυτό το κινητήριο σύνολο θα πρέπει να υπέρ αρκετό για το μεγάλο EV9, παρά το αυξημένο βάρος μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!