Toyota: Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου αποκαλύπτει ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία φωτογραφία και ένα video από τον εσωτερικό διάκοσμο του νέου μοντέλου της Toyota, το οποίο για την ώρα, παραμένει ανώνυμο.

Toyota: Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου αποκαλύπτει ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία φωτογραφία και ένα video από τον εσωτερικό διάκοσμο του νέου μοντέλου της Toyota, το οποίο για την ώρα, παραμένει ανώνυμο.

Μόλις πριν μερικές ημέρες η Toyota έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία και ένα video από ένα νέο μοντέλο, το οποίο γνωρίζαμε ότι θα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο.

Πλέον όμως γνωρίζουμε ακριβώς και την ημερομηνία παρουσίασης, καθώς το ανώνυμο ως τώρα μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια αυτής της ανακοίνωσης, η ιαπωνική μάρκα δημοσίευσε μία ακόμη φωτογραφία και ένα video από τον εσωτερικό διάκοσμο του μοντέλου και, με βάση αυτά, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Κατά πάσα πιθανότητα το νέο μοντέλο θα είναι ένα SUV με 3 σειρές καθισμάτων. Αυτό σημαίνει πως ο άμεσος ανταγωνισμός του θα είναι το Kia EV9 και το Hyundai Ioniq 9, τα οποία αμφότερα είναι διαθέσιμα στην αγορά των ΗΠΑ.

toyota teaser new model

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, αυτός αντλεί επιρροές από το πρωτότυπο Compact Cruiser EV Concept που παρουσιάστηκε το 2021. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το ενιαίο φωτιστικό σώμα, το οποίο παραπέμπει ελαφρώς στο Toyota C-HR+, το οποίο είναι διαθέσιμο και στις ευρωπαϊκές αγορές.

toyota january26

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται το νέο αυτοκίνητο, όμως αναμένεται να αξιοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής TNGA-e – την οποία έχουμε γνωρίσει στα αμιγώς ηλεκτρικά bZ4X και C-HR+. Το μεγαλύτερο αμάξωμα – ενδέχεται να ξεπερνά τα 5 μέτρα σε μήκος – πιθανότατα θα φιλοξενεί και μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, για καλύτερη αυτονομία.

Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι η Toyota θα διαθέσει το μοντέλο στην αγορά των ΗΠΑ και στις υπόλοιπες αγορές της Αμερικής. Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανακοίνωση για τις ευρωπαϊκές αγορές. Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Καλιφόρνια θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Φεβρουαρίου 2026.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!