Ένα ακόμη νέο SUV από την Lexus (video)

Μετά το ΝΧ σειρά παίρνει η νέα γενιά του μεγάλου LX

Ένα ακόμη νέο SUV από την Lexus (video)

Μετά το ΝΧ σειρά παίρνει η νέα γενιά του μεγάλου LX

Τα SUV αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τις πολυτελείς μάρκες, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που τα βρίσκει ελκυστικά. Τόσο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όσο και σε άλλες γωνιές του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Lexus επέλεξε την Μόσχα και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Garage” για τη φυσική αποκάλυψη της νέας γενιάς του LX, το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου. Θα υπάρξει βέβαια και η διαδικτυακή παρουσίαση του μεγάλου SUV, το οποίο αποτελεί την premium εκδοχή του Land Cruiser.

Μέχρι τότε, η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο video και μία teaser φωτογραφία του αυτοκινήτου. Σε αυτήν βλέπουμε το πίσω μέρος του LX, με τη LED μπάρα που συνδέει τα φωτιστικά σώματα και το όνομα LX 600 που παραπέμπει στην κορυφαία έκδοση. Η απουσία του γράμματος “h” σημαίνει προφανώς ότι απουσιάζει η υβριδική τεχνολογία. Δεν αποκλείεται άρα η συγκεκριμένη έκδοση να αφορά την αγορά της Ρωσίας, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Lexus δίνει βάρος στα υβριδικά μοντέλα.

Το νέο Lexus LX αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη εντός του 2022, όμως ήδη είναι διαθέσιμο – και στη χώρα μας – το νέο μεσαίο SUV NX. Στην τρίτη του γενιά, το μεσαίο premium SUV χαρακτηρίζεται από νέα σχεδίαση, εξωτερικά και στην καμπίνα των επιβατών, προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, πλήρη λίστα τεχνολογιών ασφαλείας. Επίσης εφοδιάζεται με νέα γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Lexus έκδοση plug-in hybrid, την 450h+. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο ΝΧ έχει αυξημένο κατά 2 εκατ. τόσο μήκος (στα 4,66 μέτρα) όσο και πλάτος (στα 1,86 μ.), αλλά και μεταξόνιο κατά 3 εκατ. (2,69 μέτρα). Σε συνδυασμό προσφέρουν μία πιο ευρύχωρη καμπίνα, ιδίως για τους πίσω επιβάτες. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές για όλες τις εκδόσεις του Lexus NX.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!