Η Volvo λέει “όχι” στις δερμάτινες επενδύσεις

Αρχής γενομένης από το C40 Recharge, σε κανένα ηλεκτρικό της αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιείται δέρμα

Η Volvo λέει “όχι” στις δερμάτινες επενδύσεις

Αρχής γενομένης από το C40 Recharge, σε κανένα ηλεκτρικό της αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιείται δέρμα

Υιοθετώντας μία ηθική για την σωστή μεταχείριση των ζώων, η Volvo ανακοίνωσε ότι σε όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, δεν θα υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, αρχίζοντας από το C40 Recharge. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρία θα παρουσιάσει μια εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ μέχρι το 2030 στοχεύει να έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς δέρμα ζώων.

Στο πλαίσιο της κατάργησης του δέρματος η Volvo αναζητά υψηλής ποιότητας, βιώσιμες πηγές για να αντικαταστήσει πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Μέχρι το 2025, η εταιρεία έχει θέσει δύο στόχους: το 25% των υλικών στα καινούρια αυτοκίνητα της, να είναι ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για το κλίμα, θέλει όλοι οι άμεσοι προμηθευτές της να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα του Volvo C40 Recharge

Η απόφαση της εταιρείας για κατάργηση του δέρματος οφείλεται επίσης στην ανησυχία για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν οι φάρμες εκτροφής ζώων, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών. Η κτηνοτροφία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από ανθρώπινη δραστηριότητα, με την πλειοψηφία να προέρχεται από της φάρμες εκτροφής.

Αντί για δέρμα η Volvo θα προσφέρει στους πελάτες της εναλλακτικές λύσεις όπως υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά κατασκευασμένα από βιολογικές και ανακυκλωμένες πηγές. Για παράδειγμα, το Nordico, ένα νέο υλικό που δημιουργήθηκε από τη Volvo Cars. Περιέχει ανακυκλωμένα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια PET, βιολογικά υλικά από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και Φινλανδία και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για τα υλικά στις καμπίνες των premium αυτοκινήτων. Αυτό το υλικό θα κάνει το ντεμπούτο του στην επόμενη γενιά μοντέλων Volvo. Η Volvo θα συνεχίσει να προσφέρει επιλογές που περιέχουν μαλλί από προμηθευτές που έχουν πιστοποιηθεί για υπεύθυνη διαχείριση, καθώς φροντίζει να διασφαλίζει την πλήρη ιχνηλασιμότητα και την καλή διαβίωση των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού με το συγκεκριμένο υλικό.

«Για να είμαστε προοδευτικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να προσέχουμε όλους τους τομείς της βιωσιμότητας, όχι μόνο τις εκπομπές CO2», δήλωσε ο Stuart Templar, Διευθυντής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας στην Volvo Cars. «Η υπεύθυνη προμήθεια υλικών είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού προς τα ζώα και την καλή διαβίωση τους. Το να καταργούμε το δέρμα στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας είναι ένα καλό βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Η Volvo Cars προσπαθεί επίσης να μειώσει τη χρήση και τα υπολείμματα προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία, όπως τα πλαστικά, το καουτσούκ, τα λιπαντικά και τα συγκολλητικά. Η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση επειδή πιστεύει ότι ενώ η κατάργηση του δέρματος είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτό από μόνο του δεν φτάνει ώστε να γίνει vegan το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με στόχο την αντικατάσταση αυτών των υλικών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό, η Volvo παίρνει μια ξεκάθαρη και ηθική θέση για να κάνει ό, τι μπορεί ώστε να σταματήσει την κακοποίηση των ζώων, συμβάλλοντας στη μείωση της ζήτησης για τα ζωικά προϊόντα.

«Η εύρεση προϊόντων και υλικών που υποστηρίζουν την καλή διαβίωση των ζώων θα είναι δύσκολη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αγνοούμε αυτό το σημαντικό ζήτημα», δήλωσε ο Stuart Templar. «Αυτή είναι μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έχοντας μια πραγματικά προοδευτική και βιώσιμη νοοτροπία σημαίνει ότι πρέπει να θέτουμε στον εαυτό μας δύσκολες ερωτήσεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!