H Ford σκέφτεται να εισάγει το Bronco στην Ευρώπη

Το νέο σκληροτράχηλο SUV ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της αμερικάνικης μάρκας

H Ford σκέφτεται να εισάγει το Bronco στην Ευρώπη

Το νέο σκληροτράχηλο SUV ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της αμερικάνικης μάρκας

Μιλώντας αποκλειστικά στο Auto Express κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Goodwood Revival, όπου έλαβε μέρος με το δικό του Ford GT40 του 1966, ο Jim Farley, CEO της Ford, δήλωσε χαμογελώντας: «Απλά περιμένω από αυτούς τους τύπους (σ.σ. τη Ford Ευρώπης) να αποφασίσουν σχετικά».

Ερωτηθείς πόσο θα απέδιδε η παρουσία του Bronco στην Ευρώπη, ο Farley απάντησε: «Οπωσδήποτε θα απέδιδε. Βλέπω τόσα πολλά Defender να κυκλοφορούν που θεωρώ ότι θα είχαν μια χαρά πορεία».

Αν και η έλευση του Bronco στην Ευρώπη είναι αρκετά πιθανή, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μάλλον απίθανο να κυκλοφορήσει και σε δεξιοτίμονη έκδοση. Δεν αποκλείεται πάντως οι αντιπρόσωποι της Ford στην Μ. Βρετανία να εισάγουν αριστεροτίμονα αυτοκίνητα, αν οι πελάτες ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Ο Farley κατέχει μία μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα της Ford, στην οποία βρίσκεται ένα Bronco του 1973 μαζί με μία τετράθυρη έκδοση του νέου μοντέλου.

Στις ΗΠΑ το νέο Bronco έχει γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία, με την λίστα αναμονής για το δίθυρο και το τετράθυρο μοντέλο να φθάνει… αρκετά μακριά στο 2022. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον εξακύλινδρο 2.7 EcoBoost με 330 ίππους και 563 Nm ροπής και τον τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost με 300 ίππους και 441 Nm ροπής. Παραμένει άγνωστο αν και οι δύο εκδόσεις κινητήρων θα εισαχθούν στην Ευρώπη, με την τετρακύλινδρη να είναι η πιο πιθανή.

Αν και η Ford έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα κυκλοφορήσει και ηλεκτρικό Bronco, η έκδοση υψηλών επιδόσεων Bronco Raptor αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά πιο νωρίς, με ισχύ 400 ίππων από 3λιτρο V6 κινητήρα.

Οι τιμές του Bronco στις ΗΠΑ αρχίζουν από περίπου 30.000 δολάρια, αν και οι περισσότεροι θα ξοδέψουν αρκετά περισσότερα χρήματα προκειμένου να επιλέξουν ένα από τα δεκάδες διαθέσιμα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ευρωπαϊκή τιμή του Bronco, όμως περιμένουμε βασική τιμή αρκετά πάνω από τα 30.000 ευρώ.

Πάντως, με τη ζήτηση για το Bronco στις ΗΠΑ να είναι τόσο μεγάλη, θεωρείται δύσκολο να εισαχθεί στην Ευρώπη πριν το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!