Στην Alfa Romeo ο Valtteri Bottas!

Ο Φινλανδός οδηγός αποχωρεί από την Mercedes-AMG στο τέλος της σεζόν

Στην Alfa Romeo ο Valtteri Bottas!

Ο Φινλανδός οδηγός αποχωρεί από την Mercedes-AMG στο τέλος της σεζόν

Με την ανακοίνωση από την Alfa Romeo Racing ότι ο Valtteri Bottas θα αγωνίζεται με αυτήν από το 2022 και μετά, παίρνει τέλος το… θρίλερ σχετικά με την παραμονή ή όχι του Φινλανδού οδηγού στην Mercedes. Ο Bottas, που είναι team mate του Lewis Hamilton από το 2017, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία, χωρίς να γίνει γνωστή η διάρκειά του.

Έχοντας στο βιογραφικό του 170 αγώνες στη Formula 1, εννέα νίκες και 63 παρουσίες στο βάθρο, ο Bottas έχει την απαιτούμενη εμπειρία αφενός να διαδεχθεί τον Kimi Raikkonen που ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα και αφετέρου να ηγηθεί της Alfa Romeo στη νέα εποχή του κορυφαίου θεσμού.

«Οι δυνατότητες στην ομάδα υπάρχουν και απολαμβάνω την ευκαιρία που μου δίνεται να τη βοηθήσω να ανέβει επίπεδο, από τη στιγμή που οι νέοι κανονισμοί του 2022 παρέχουν τη δυνατότητα για να κάνει άλμα στην απόδοσή της. Παραμένω όπως πάντα πεινασμένος για θετικά αποτελέσματα και – όταν έρθει η ώρα – για νίκες», δήλωσε ο 32χρονος Φινλανδός οδηγός.

«Οι αξίες της αποδοτικότητας και της σταθερότητας που επαναπροσδιορίζει η Alfa Romeo για το μέλλον της, ενσαρκώνονται άριστα από έναν οδηγό όπως ο Valtteri, μαζί με τον οποίο ελπίζουμε να γράψουμε νέες σελίδες επιτυχιών στο άθλημα», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!