Πωλητήριο στο Honda NSX του Ayrton Senna

Το προσωπικό Honda NSX του Senna χρησιμοποιήθηκε τόσο για δοκιμές όσο και για τις μετακινήσεις του θρύλου της Formula 1.

Πωλητήριο στο Honda NSX του Ayrton Senna

Το προσωπικό Honda NSX του Senna χρησιμοποιήθηκε τόσο για δοκιμές όσο και για τις μετακινήσεις του θρύλου της Formula 1.

Το εικονιζόμενο Honda NSX δεν είναι άλλο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αλλά «κρύβει» μια ενδιαφέρουσα ιστορία. O πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο θρύλος της Formula 1, Ayrton Senna, ο οποίος το απέκτησε το 1991, την εποχή που η Honda παρείχε τους κινητήρες στην McLaren, ομάδα με την οποία η Βραζιλιάνος κέρδισε τρεις παγκόσμιους τίτλους.

Έκτοτε, το συγκεκριμένο supercar παρέμενε στην εξωτική κατοικία του Senna στην Πορτογαλία, ενώ έκανε και μια cameo εμφάνιση στην ταινία «Racing is in my Blood», του 1992, όπου εμφανίστηκε να σπινιάρει τα πίσω ελαστικά του.

Μετά τον θάνατο του Senna στην Imola, το 1994, το αυτοκίνητο άλλαξε ιδιοκτήτες και το 2013 κατέληξε στα χέρια του πιο πρόσφατου κατόχου. Στο πλαίσιο της 25ης επετείου από τον τραγικό θάνατο του Senna, μετέφερε το κόκκινο Honda NSX το 2019 στην πίστα της Imola. Εκεί το οδήγησε ο Giancarlo Minardi μπροστά σε οπαδούς του Senna.

Σήμερα το ιαπωνικό μοντέλο είναι ξανά προς πώληση, αυτή τη φορά για το ποσό των 500.000 λιρών Αγγλίας, ή 583.492 ευρώ. Για να έχετε μια αίσθηση σύγκρισης, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα δύο NSX προς πώληση (!), σε τιμές 125.000 και 185.000 ευρώ.

Ο Ayrton Senna έχει μείνει στην ιστορία ως ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από όταν άρχισε την καριέρα του στην Formula 1 το 1984 μέχρι και τον θάνατό του το 1994 κέρδισε 3 πρωταθλήματα οδηγών. Το στυλ οδήγησής του έκανε πολλούς να τον τρέμουν όταν έβγαινε στην πίστα, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων κάθε φορά που καθόταν πίσω από το μονοθέσιο, ειδικά όταν ο αγώνας διεξαγόταν με βροχή…

Την Πρωτομαγιά του 1994, στην πίστα της Imola, η Williams που οδηγούσε ο Senna προσέκρουσε στην μπαριέρα στην 1η στροφή, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να χάσει τη ζωή του. Ο θάνατός του επηρέασε βαθιά τον κόσμο της Formula 1, ωθώντας την FIA να αναθεωρήσει τους κανονισμούς ασφαλείας των μονοθεσίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!