Το ανανεωμένο Hyundai i30 με σχεδιαστικές και τεχνολογικές βελτιώσεις

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Hyundai i30 το οποίο αναμένεται στην ελληνική αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το ανανεωμένο Hyundai i30 με σχεδιαστικές και τεχνολογικές βελτιώσεις

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Hyundai i30 το οποίο αναμένεται στην ελληνική αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η Hyundai αποκάλυψε την γκάμα του ανανεωμένου i30, που διαθέτει αναβαθμισμένη σχεδίαση και τεχνολογίες αιχμής. Με αμαξώματα hatchback, fastback και tourer (station wagon), καθώς και με τη σπορ έκδοση N Line, το i30 φιλοδοξεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Έχοντας λανσαριστεί το 2007, το i30 βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά του. Με ανανεωμένο εξωτερικό και εσωτερικό, η ανανεωμένη έκδοση προσθέτει μια πιο τολμηρή σχεδίαση ως κύριο χαρακτηριστικό της. Στο εμπρός μέρος, η σχεδίαση της μάσκας, το ένθετο του προφυλακτήρα κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας και τα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης έχουν ανασχεδιαστεί.

Στο πίσω μέρος του αμαξώματος στις εκδόσεις hatchback και tourer, το ένθετο χρωμίου του πίσω προφυλακτήρα διαθέτει μια πιο αιχμηρή εμφάνιση. Οι προβολείς και τα πίσω LED φώτα διατίθενται πλέον στάνταρ στο νέο i30, το οποίο διαθέτει επίσης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με νέα σχεδίαση.

Η σχεδιαστική ανανέωση του Νέου i30 συνεχίζεται στο εσωτερικό του μοντέλου. Το μαύρο εσωτερικό μπορεί να συνδυαστεί με τέσσερις μοντέρνες επενδύσεις καθισμάτων: ύφασμα, ύφασμα & δέρμα, δέρμα καθώς και ύφασμα suede και δέρμα.

Το Νέο i30 θα διαθέτει 12 εξωτερικά χρώματα εκ των οποίων τα έξι είναι καινούργια: Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl και Sailing Blue Pearl. Τα χρώματα που επιστρέφουν περιλαμβάνουν τα : Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey, Abyss Black Pearl και το Engine Red.

Με τη σχεδιαστική αναβάθμισή του, το νέο i30 N Line έχει λάβει ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά με το πιο τολμηρό πλέγμα στη γρίλια και τις τριπλές οριζόντιες γραμμές σε κόκκινο χρώμα που διακοσμούν το εσωτερικό από δέρμα και υφασμάτινο suede. Οι ενδιαφερόμνοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των τροχών αλουμινίου N Line 17” και 18” (αναλόγως κινητήρα) με νέα σχεδίαση.

Τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας του νέου i30 προσφέρουν στους πελάτες μια πιο άνετη εμπειρία στο αυτοκίνητο. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, τρεις θύρες φόρτισης USB τύπου C μπροστά και πίσω, ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA) και πλήρη φώτα LED εμπρός και πίσω.

Το νέο i30 διατίθεται πλέον στάνταρ με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense. Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων με εμπόδια μπροστά. Για ασφαλέστερη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, το Lane Following Assist (LFA) διατηρεί το όχημα στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

To σύστημα Rear Occupant Alert (ROA) προειδοποιεί τον οδηγό εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ένα μήνυμα στις οθόνες του ταμπλό, για να αποτρέψει την παραμονή οποιουδήποτε στο πίσω κάθισμα.

Προαιρετικά οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα FCA με Junction Turning έχοντας αυξημένη ασφάλεια όταν στρίβουν αριστερά σε διασταυρώσεις καθώς και το το Highway Driving Assist (HDA) 1.5, που διατηρεί την απόσταση του οχήματος από προπορευόμενο όχημα και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σύμφωνα με το όριο, διατηρώντας το στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας.

Ολοκληρωμένο με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά άνεσης, το νέο i30 σχεδιάστηκε για να είναι ένα αυτοκίνητο για όλους. Σε όλο το εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών έχουν προστεθεί φώτα LED για καλύτερο φωτισμό. Παράλληλα, με τους εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και την προειδοποίηση απόστασης στάθμευσης (PDW) -που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό– οι οδηγοί προειδοποιούνται εάν εντοπιστεί εμπόδιο όταν το όχημα κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω με χαμηλές ταχύτητες.

Για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του καυσίμου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν κινητήρα με ήπια υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης προσθέτοντας ηλεκτρική ισχύ σε διάφορα στάδια οδήγησης, όπως η εκκίνηση, η επιτάχυνση και η ανάκτηση ενέργειας, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

  1. Η παραγωγή του νέου i30 θα ξεκινήσει εντός του Απρίλιο 2024 στην παραγωγική μονάδα της Hyundai στην πόλη Nosovice της Τσεχίας και αναμένεται στην ελληνική αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!