Έτοιμη και η τελευταία Bugatti Divo των 5 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή των 40 αυτοκινήτων

Έτοιμη και η τελευταία Bugatti Divo των 5 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή των 40 αυτοκινήτων

Μπορεί να δανείζεται τα μηχανικά μέρη της Chiron – όπως τον W16 ισχύος 1.500 ίππων – όμως το ξεχωριστό αμάξωμα της Divo και ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός παραγωγής, εκτόξευσαν την τιμή της. Η Bugatti ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε το σχετικό project, με την παραγωγή και παράδοση σε πελάτη στην Ευρώπη της 40ης και τελευταίας Divo.

Η παραγωγή της Divo που κοστίζει 5 εκατ. ευρώ αποτέλεσε ιδέα του Προέδρου της Bugatti, Stephan Winkelmann, ο οποίος θέλησε να αναβιώσει την παράδοση της γαλλικής μάρκας για την κατασκευή αμαξωμάτων. «Είχα διαβάσει αρκετά για την παραγωγή αμαξωμάτων τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 και αναρωτιόμουν αν κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει στη σύγχρονη εποχή».

Η Bugatti παρουσίασε την Divo σε πελάτες που είχαν αποκτήσει τη Chiron και η αντίδρασή τους ήταν πολύ θετική. Μέσα σε λίγες εβδομάδες είχαν προπωληθεί και τα 40 αυτοκίνητα. Το όνομά της προέρχεται από τον οδηγό αγώνων και πιλότο της πολεμικής αεροπορίας Albert Divo, ο οποίος είχε σημειώσει αρκετές νίκες με την Bugatti.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!