Rolls-Royce Ghost Prism: Γιορτάζοντας τα 120 χρόνια της μάρκας

Η Rolls-Royce παρουσίασε την Ghost Prism, εμπνευσμένη από τον κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού. Περιορίζεται σε 120 αυτοκίνητα, προς εορτασμό της 120ής επετείου από την ίδρυση της Rolls-Royce.

Rolls-Royce Ghost Prism: Γιορτάζοντας τα 120 χρόνια της μάρκας

Η Rolls-Royce παρουσίασε την Ghost Prism, εμπνευσμένη από τον κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού. Περιορίζεται σε 120 αυτοκίνητα, προς εορτασμό της 120ής επετείου από την ίδρυση της Rolls-Royce.

Πολλοί πελάτες της Rolls-Royce είναι ισχυρές και σημαίνουσες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας της μόδας, του σχεδιασμού και της πολυτέλειας. Αυτά τα άτομα εφαρμόζουν το επαγγελματικό τους ένστικτο, καθώς και τις προσωπικές τους ευαισθησίες, στις παραγγελίες τους για τη Rolls-Royce. Με βάση τη στενή σχέση που έχουν οι σχεδιαστές της μάρκας με αυτούς τους πελάτες, προέβλεψαν τη ζήτηση για ένα αναδυόμενο αισθητικό κίνημα και δημιούργησαν τη Rolls-Royce Ghost Prism.

Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού, η Rolls-Royce Ghost Prism παρουσιάζει άψογες σκούρες, ουδέτερες αποχρώσεις που τονίζονται διακριτικά με τολμηρές χρωματικές πινελιές, δημιουργώντας μια διαχρονική δήλωση. Αυτή η αντίθεση μεταξύ μιας compact μορφής και φωτεινών, φασματικών αποχρώσεων είναι που ενέπνευσε το όνομα του Ghost Prism.

Το παράδειγμα που παρουσιάζεται είναι σε γκρι Gunmetal, το οποίο έχει ένα πλούσιο μεταλλικό φινίρισμα, που παράγεται μέσω μιας απαιτητικής διαδικασίας 10 βημάτων κατά την οποία εφαρμόζονται σχολαστικά τέσσερα στρώματα χρώματος και στη συνέχεια γυαλίζονται στο χέρι για 16 ώρες.

Στη θέση του κλασικού γυαλιστερού φινιρίσματος ανοξείδωτου χάλυβα της μάρκας, η μάσκα του αυτοκινήτου και τα πίσω φωτιστικά σώματα του πίσω παρουσιάζονται σε γυαλιστερό Burnout, μια καπνιστή μαύρη γκρι απόχρωση. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, κάθε μεταλλικό κομμάτι προετοιμάζεται στο χέρι από τους τεχνίτες της μάρκας: πρώτα, χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ λειαντικό σε κάθε κομμάτι για να δημιουργηθεί ένα ανθεκτικό αστάρι, πάνω στο οποίο στη συνέχεια εφαρμόζονται τέσσερις στρώσεις χρώματος Burnout.

Rolls-Royce Ghost Prism

Μετά τη σκλήρυνση, αυτά τα κομμάτια γυαλίζονται ξεχωριστά για να διασφαλιστεί ότι ταιριάζουν με την υψηλή στιλπνότητα του αμαξώματος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη διακριτική αισθητική του Ghost Prism, ο εμπρός προφυλακτήρας και οι φωτεινές λεπτομέρειες του πλευρικού προφίλ διαθέτουν ένα βαθύ γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα τολμηρά χρώματατ τονισμού:Phoenix Red, Turchese, Mandarin και Forge Yellow, για να συμπληρώσουν το επιλεγμένο εξωτερικό χρώμα και να δημιουργήσουν την εντυπωσιακή αντίθεση που αποτελεί κεντρικό στοιχείο αυτού του σύγχρονου σχεδιαστικού κινήματος. Το επιλεγμένο χρώμα έμφασης εφαρμόζεται στα κάτω ένθετα του προφυλακτήρα, στις δαγκάνες των φρένων και στη γραμμή του αμαξώματος καλύπτοντας τα μηχανικά, αεροδυναμικά και γλυπτικά στοιχεία του Ghost.

Rolls-Royce Ghost Prism

Οι λεπτές αναλαμπές χρώματος επεκτείνονται περαιτέρω στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των 1.040 χρωματιστών «αστεριών» στον ουρανό Bespoke Starlight Headliner, το καθένα ξεχωριστά τοποθετημένο στον δερμάτινο καμβά μέσω οπών, με ακρίβεια στο χέρι, που γεμίζουν την καμπίνα με μια απαλή λάμψη.

Ενώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν την εσωτερική σουίτα τους με έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό χρωματισμών Bespoke, οι πρώτες παραγγελίες της Ghost Prism περιλαμβάνουν μια ελαφριά και ζωντανή παλέτα, σε αντίθεση με την τολμηρή εμφάνιση του εξωτερικού του αυτοκινήτου.

Μόνο 120 μονάδες της Ghost Prism θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως, μια αναγνώριση του γεγονότος ότι το 2024 είναι η 120ή επέτειος της Rolls-Royce.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!