ParkPal: Πώς θα εξοικονομήσεις ενέργεια …παρκάροντας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης όταν μιλάμε για τις μετακινήσεις μας. Και ο τρόπος που σταθμεύουμε μπορεί να κάνει την διαφορά.

ParkPal: Πώς θα εξοικονομήσεις ενέργεια …παρκάροντας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης όταν μιλάμε για τις μετακινήσεις μας. Και ο τρόπος που σταθμεύουμε μπορεί να κάνει την διαφορά.

To καλοκαίρι, θα μπορούσε να είναι η εποχή του «χαλλλαρού» παρκαρίσματος στη Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο-. Η εύρεση θέσης γινόταν πιο εύκολα, το νευρικό σύστημα ήταν σε καταστολή και η ατμόσφαιρα καθαρότερη.

Όμως, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο-  ήρθε τον Σεπτέμβριο για να μας υπενθυμίσει ότι όλες οι διαδικασίες που συνδέονται με τις αστικές μετακινήσεις, άρα και η διαδικασία στάθμευσης, σχετίζονται επίσης με την σπατάλη ενέργειας. Και όταν λέμε “ενέργεια” εννοούμε τόσο την ενέργεια που παράγεται από τα οχήματά μας, όσο και την δική μας ενέργεια και υπομονή.

Πώς θα περιορίσουμε αυτή την σπατάλη; Πώς θα εξοικονομήσουμε ενέργεια κυριολεκτικά και μεταφορικά; Ειδικά για το κομμάτι της στάθμευσης, η ParkPal έχει την απάντηση.

ParkPal. Βιώσιμο πρωτότυπο …παρκαρίσματος!

Η προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, είναι πλέον μια κύρια ανάγκη για ζωή με ποιότητα, άνεση και εξέλιξη.

Μέσα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δόθηκε η ευκαιρία για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους.

Το ποδήλατο, η μετακίνηση με τα πόδια ή τα μέσα κοινωνικής μεταφοράς είναι λύσεις για πιο «οικολογικές» διαδρομές. Το αυτοκίνητο όμως, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.  Πλέον, τα ωράρια εργασίας είναι απρόβλεπτα και οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί. Έτσι κάποιος καταλήγει να μεταφέρει σχεδόν το… μισό του σπίτι στο πορτ μπαγκαζ.

Η εφαρμογή ParkPal  είναι εδώ για να προστατεύσει όλες τις μορφές «ενέργειας» που καταναλώνονται για μια θέση πάρκινγκ στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

 Εξοικονόμηση ενέργειας   

Για να βρεθεί θέση πάρκινγκ, αναμφισβήτητα ξοδεύεται πολλή ενέργεια. Και αν είναι να βάζετε βενζίνη και να την σπαταλάτε μέχρι βρείτε την πολυπόθητη θέση, δεν αξίζει. Με το Parkpal app, εντοπίζετε την θέση στάθμευσης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι διαθέσιμη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και παρκάρετε χωρίς περιττούς γύρους σε στενά και ανηφορικά δρομάκια.

Εξοικονόμηση πνευματικής ενέργειας

Έχουμε αρκετό stress… δεν χρειάζεται να έχουμε και για το πάρκινγκ. Το app της ParkPal φροντίζει να κρατάει τη ψυχραιμία μας σε ομαλά επίπεδα μέσω της εύκολης εφαρμογής του. Κάθε κινητό πρέπει να έχει το συγκεκριμένο «τζίνι» που μας βρίσκει θέση, όταν τη ζητάμε (και πάνω από …3 φορές).

Εξοικονόμηση χρόνου

Δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η πρόταση «εξοικονόμηση χρόνου», τα λέει όλα.  Το ParkPal βάζει τέλος στα περίπου 40 λεπτά που δαπανώνται κατά μέσο όρο καθημερινά στα αστικά κέντρα για ανεύρεση ελεύθερης θέσης.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Μια βασική «ενέργεια» που κινεί τη ζωή μας είναι τα χρήματα. Με την ParkPal πληρώνουμε ακριβώς το αντίτιμο που αντιστοιχεί στην ώρα στάθμευσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρωθεί ολόκληρη ώρα για στάθμευση 5 λεπτών. Πλέον μέσω του app πληρώνουμε γρήγορα, εύκολα και – πάνω απ΄ όλα – το ποσό που πρέπει.

Το app της ParkPal είναι η ενέργεια που μας χρειάζεται για να ξεκινήσουμε το καθημερινό μας τρέξιμο. Σκέψου μόνο πόσο διαφορετική θα είναι η διάθεσή μας, όταν γνωρίζουμε ότι κάπου στο κέντρο υπάρχει μια θέση για εμάς… ακόμα όμως και να μην υπάρχει, θα το γνωρίζουμε από πριν.

Κατέβασε το app του  Σύστηματος Ελεγχόμενης Θέσης Parking (Thesis) και μάζεψε ενέργεια μέχρι τον επόμενο Αύγουστο που το παρκινγκ θα είναι πιο… «χαλλλαρό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!