Ο ρόλος της Citroen στο project της Χάλκης

Ενεργό συμμετοχή θα έχει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην μετατροπή σε “πράσινο” και “έξυπνο” του μικρού νησιού

Ο ρόλος της Citroen στο project της Χάλκης

Ενεργό συμμετοχή θα έχει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην μετατροπή σε “πράσινο” και “έξυπνο” του μικρού νησιού

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την μετατροπή της Χάλκης στο πρώτο GR-eco island, περιλαμβάνουν εμπλοκή αρκετών γαλλικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Citroen.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Συγγελίδη (που εισάγει τα αυτοκίνητα της γαλλικής μάρκας στη χώρα μας), “η Citroen πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την εξέλιξη της κοινωνίας, προσπαθώντας να “ενστερνίζεται” και στη συνέχεια να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτές οι ανάγκες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς της Citroen με την Ελλάδα, είναι άλλωστε αυτοί που αποτέλεσαν την έμπνευση για να συμμετάσχει στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης.

Οδηγούμε το λιλιπούτειο ηλεκτρικό, Citroen Ami

Η μείωση του κλιματικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και η στροφή προς τη βιώσιμη και καθαρή μετακίνηση αποτελεί έναν βασικό παράγοντα της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Μετά από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Citroen και των επίσης γαλλικών εταιριών, Vinci και Akuo Greece, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ηλεκτρικές μεταφορές και ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης θα γίνουν πραγματικότητα και θα έχουν άμεσα ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού”.

Αυτοκίνητα Citroen στη Χάλκη

Η Citroen, στο νησί της Χάλκης φέρνει τα δικά της νέα μοντέλα, προχωρώντας στον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού με την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων από ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen θα παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο αειφόρου κινητικότητας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος εναρμονίζεται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Clean Energy for EU Islands”, αλλά και με την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της σημαντικής μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!