Νέες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe: Πρόσκληση σε μια νέα διάσταση εμπειρίας οδήγησης

Η νέα Mercedes-Benz GLE SUV, η νέα GLE Coupé αλλά και οι κορυφαίες σπορ εκδόσεις τους με τη σφραγίδα της Mercedes-AMG, είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην ελληνική αγορά.

Νέες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe: Πρόσκληση σε μια νέα διάσταση εμπειρίας οδήγησης

Η νέα Mercedes-Benz GLE SUV, η νέα GLE Coupé αλλά και οι κορυφαίες σπορ εκδόσεις τους με τη σφραγίδα της Mercedes-AMG, είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην ελληνική αγορά.

Εξηλεκτρισμένες, ψηφιοποιημένες, πολυτάλαντες και ακόμη πιο απολαυστικές, οι νέες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe είναι εδώ, διαθέσιμες για παραγγελία και έτοιμες για να προσφέρουν μια νέα διάσταση στην εμπειρία οδήγησης.

Το αντιλαμβάνεσαι αυτό, από την πρώτη κιόλας ματιά που θα ρίξεις στο σμιλεμένο τους κορμί. Είναι ο δυναμισμός που εκπέμπουν η επιβλητική μάσκα, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα LED High Performance στους εμπρός προβολείς. Η φωτεινή υπογραφή της νέας GLE γίνεται ακόμη πιο εμφατική με το προαιρετικό MULTIBEAM LED που περιλαμβάνει τέσσερα φωτεινά σημεία.

Η σπορ διάθεση της εξωτερικής εμφάνισης αναβαθμίζεται περαιτέρω με ζάντες αλουμινίου έως 22 ίντσες, αλλά με με την AMG Line που αποτελεί πλέον βασικό εξοπλισμό για την GLE Coupe. Εδώ ξεχωρίζουν η μάσκα diamond με το μοτίβο αστεριών της Mercedes-Benz, η μπροστινή ποδιά AMG με πινελιές χρωμίου, τα πλαϊνά μαρσπιέ AMG, καθώς και η πίσω ποδιά AMG με ένθετα που παραπέμπει οπτικά σε διαχύτη.

Ανοίγοντας την πόρτα σε καλωσορίζει ο φωτισμός περιβάλλοντος που προβάλλεται στο έδαφος, με το φωτεινό – χάρη στην πανοραμική συρόμενη οροφή – εσωτερικό να σε προσκαλεί σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η ανυπέρβλητη πολυτέλεια και οι ψηφιακές ανέσεις. Οι επιφάνειες αισθητήρων στις οριζόντιες ακτίνες του τιμονιού τελευταίας γενιάς σου επιτρέπει να χειρίζεσαι τόσο τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, όσο και την κεντρική οθόνη αφής 12,3’’.

Εκεί φιλοξενείται το infotainment MBUX τελευταίας γενιάς με διαισθητικό χειρισμό και δυνατότητα μάθησης. Το εσωτερικό των GLE και GLE Coupe έχει γίνει ακόμη πιο ψηφιακό και ευφυές, χάρη στο νέο λογισμικό που έχει κάνει άλματα προόδου αποκτώντας πολυάριθμες λειτουργίες.

Για παράδειγμα, η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» γίνεται πιο διαδραστική και μπορεί να μαθαίνει ενεργοποιώντας τις online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me App, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ενεργοποιούν ορισμένες λειτουργίες ακόμη και χωρίς να πουν «Hey Mercedes», όπως η πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης. Τέλος, η σύνδεση σύνδεση κινητού μέσω Apple Car Play και Android Auto γίνεται πλέον και ασύρματα.

Το απαράμιλλο επίπεδο άνεσης και φιλοξενίας ολοκληρώνεται με τους μεγάλους χώρους επιβατών και αποσκευών, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, το κορυφαίο ηχοσύστημα surround Burmester με δυνατότητα προσωπικής ρύθμισης ήχου και εμπειρία ήχου Dolby Atmos και το σύστημα ENERGIZING AIR CONTROL, το οποίο παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα και επιλέγει έξυπνα μεταξύ της λειτουργίας καθαρού αέρα και της λειτουργίας ανακύκλωσης αέρα.

Το εσωτερικό των νέων GLE και GLE Coupe γίνεται έτσι η ιδανική κάψουλα μέγιστης άνεσης και προστασίας για την κάλυψη μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, με τη μέγιστη ασφάλεια και απόδοση. Χάρη στο ήπια υβριδικό σύστημα με τεχνολογία 48 Volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό, καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης plug-in hybrid, οι GLE SUV και GLE Coupe έχουν εξηλεκτριστεί πλήρως.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα έχουν αναβαθμιστεί στην τελευταία, τέταρτη γενιά και διαθέτουν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, αλλά και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία έως 109 χιλιόμετρα (WLTP) έτσι ώστε οι περισσότερες καθημερινές διαδρομές να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά. Επιπλέον, χάρη στο πρόγραμμα οδήγησης Off-Road, τα plug-in υβριδικά μοντέλα μπορούν πλέον να κινούνται ηλεκτρικά και εκτός δρόμου.

Η γκάμα περιλαμβάνει εκδόσεις για κάθε ανάγκη κι επιθυμία. Σε βενζίνη, η GLE 450 προσφέρει 381 ίππους (+20 PS του υβριδικού συστήματος), ενώ σε diesel υπάρχουν οι GLE 300 d και GLE 450 d με ισχύ 269+20 ή 367+20 ίππους αντίστοιχα. Σε Plug-in Hybrid, υπάρχουν επιλογές τόσο σε βενζίνη (GLE 400 e) όσο και σε diesel (GLE 350 de) με απόδοση 381 και 334 ίππους αντίστοιχα και μέση κατανάλωση από μόλις 0,6 λτ./100 χλμ.! Εννοείται πως το αυτόματο κιβώτιο και η τετρακίνηση 4MATIC είναι στάνταρ σε κάθε GLE και GLE Coupe.

Για τους λάτρεις των κορυφαίων επιδόσεων φροντίζουν οι Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC και 63 S 4MATIC+. Η ισχύς σε αυτές τις πανίσχυρες εκδόσεις φτάνει τους 435 και 612 ίππους αντίστοιχα, με το ήπια υβριδικό σύστημα να προσθέτει επιπλέον 22 PS. Με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9’’ στην ισχυρότερη εκδοχή της GLE, η αίσθηση οδήγησης ταιριάζει περισσότερο σε supercar παρά σε SUV…

Η προσφορά μιας ανώτερης, πρωτόγνωρης εμπειρίας οδήγησης ήταν άλλωστε ο στόχος των αναβαθμίσεων στις νέες GLE και GLE Coupe, οι οποίες όπως είπαμε και στην αρχή, είναι πλέον διαθέσιμες για παραγγελία. Το μόνο που μένει, είναι η απάντηση στο δίλημμα: GLE SUV, ή GLE Coupe;

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!