Νέα Mercedes-Benz E-Class: Οι 5 πτυχές ενός κορυφαίου luxury sedan

Η πλούσια κληρονομιά παντρεύεται με την καινοτομία και η προηγμένη τεχνολογία με τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και το μέλλον, για να συνθέσουν την ιδανική συνταγή δημιουργίας ενός κορυφαίου πολυτελούς σεντάν: της νέας E-Class.

Νέα Mercedes-Benz E-Class: Οι 5 πτυχές ενός κορυφαίου luxury sedan

Η πλούσια κληρονομιά παντρεύεται με την καινοτομία και η προηγμένη τεχνολογία με τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και το μέλλον, για να συνθέσουν την ιδανική συνταγή δημιουργίας ενός κορυφαίου πολυτελούς σεντάν: της νέας E-Class.

Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας στην παραμικρή λεπτομέρεια: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμένεις, όχι απλά επίκαιρος, αλλά πρωτοπόρος, όχι απλά ισχυρός, αλλά ηγέτης. Αυτός είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει η Mercedes-Benz, από την απαρχή της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα – και για πάντα.

Μια φιλοσοφία που αποτυπώνεται σε κάθε νέο μοντέλο που λανσάρει ο εφευρέτης του αυτοκινήτου. Και αν θέλει κανείς να την αντιληφθεί στο έπακρο, δεν έχει παρά να περιεργαστεί για λίγα μόλις λεπτά τη νέα E-Class.

Μια βόλτα γύρω της, λίγα μόλις λεπτά στο εσωτερικό της και μια σύντομη διαδρομή αρκούν για να ανακαλύψει τις πέντε βασικές πτυχές οι οποίες – πέρα από τις κλασικές έννοιες της ποιότητας, της πολυτέλειας και της ασφάλειας – χαρίζουν σε ένα luxury sedan τον τίτλο του κορυφαίου.

01. Κομψή αισθητική εμπλουτισμένη με τολμηρές λεπτομέρειες

 

Η κομψότητα είναι συνήθως ο συνδυασμός ομορφιάς και διακριτικότητας. Κι όμως, οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν στον μεταλλικό καμβά της νέας E-Class την ιδανική σύνθεση του παραδοσιακού με το μοντέρνο, τη γοητεία μιας καλλίγραμμης τετράθυρης σιλουέτας με τολμηρές λεπτομέρειες που ιντριγκάρουν τη ματιά του θεατή.

Μια τέτοια σύνδεση είναι ιδιαίτερα εμφανής στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, με τη μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια που μοιάζει με ενιαίο πάνελ και ενώνει την τρισδιάστατη μάσκα με τους προβολείς. Επιλογή διόλου τυχαία, καθώς μεταξύ άλλων παραπέμπει στα μοντέλα Mercedes-EQ.

Φυσικά, προσφέρεται η επιλογή σύγχρονης ή κλασικής σχεδίασης της μάσκας ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, ενώ προαιρετικά το πλαίσιο είναι φωτιζόμενο, ενισχύοντας περαιτέρω την ισχυρή αισθητική ταυτότητα της νέας E-Class. Άλλωστε, είναι ένα στοιχείο που φανερώνει πως η γκάμα είναι πλέον πλήρως εξηλεκτρισμένη.

02. Άνεση γενναιόδωρα δοσμένη, ποικιλοτρόπως

Σε ένα πολυτελές sedan η άνεση έχει τον πρώτο λόγο – αν και όχι τον μόνο. Στη νέα E-Class το μακρύ αμάξωμα (μήκος: 4,95 μ.) τριών όγκων έχει τις ιδανικές αναλογίες για να εξασφαλίσει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό του: κοντό μπροστινό πρόβολο, μακρύ καπό και καμπίνα επιβατών, το λεγόμενο greenhouse, μετατοπισμένη προς τα πίσω.

Mercedes-Benz E-Class

Συνδυαστικά με το μακρύτερο κατά δύο εκατοστά μεταξόνιο (2,96 μ.), ο χώρος επιβατών είναι γενναιόδωρος, ενώ αντίστοιχα μεγάλο είναι το πορτμπαγκάζ με όγκο έως και 540 λίτρα. Η άριστη ηχομόνωση, η άψογη ρύθμιση της ανάρτησης και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συμβάλλουν επίσης ώστε, κάθε διαδρομή με τη νέα E-Class, να είναι μια ξεκούραστη, ξέγνοιαστη και ευχάριστη εμπειρία.

03. Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία οδηγού κι επιβατών

Το εσωτερικό της νέας E-Class χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη πολυτέλεια και ψηφιακή καινοτομία.

Διαθέσιμη (προαιρετικά) είναι η MBUX Superscreen, μια μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που καταλαμβάνει ολόκληρο το ταμπλό και φιλοξενεί τρεις μεγάλες οθόνες: μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια για την κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων που ενσωματώνει και τον ψηφιακό βοηθό (Hey Mercedes), και μία τρίτη μπροστά από τον συνοδηγό στην οποία μεταξύ άλλων μπορεί να προβάλλεται τηλεοπτικό (TV) ή video streaming περιεχόμενο.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι επίσης κυρίαρχο χαρακτηριστικό της νέας E-Class, έτσι ώστε ενέργειες κι επιλογές που αποτελούν ρουτίνα να αυτοματοποιούνται. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δυνατότητα εγκατάστασης δημοφιλών εφαρμογών όπως το Zoom, το Tik Tok και το παιχνίδι Angry Birds, κατευθείαν στο infotainment, ενώ ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι η κάμερα selfie.

04. Σεβασμός στο περιβάλλον και τον άνθρωπο μέσω της βιωσιμότητας

Η νέα E-Class θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικότητας, με μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel του πολυτελούς sedan συνεργάζονται είτε με ήπια υβριδική (mild hybrid 48V) είτε με επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία (Plug-in Hybrid). Έτσι, η υψηλή απόδοση (204 έως 381 ίπποι) συνδυάζεται με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από μόλις 0,6 λτ./100 χλμ.), ενώ στις εκδόσεις PHEV η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα (WLTP).

Η έννοια της βιωσιμότητα όμως στη Mercedes-Benz δεν αφορά μόνο τη χρήση, αλλά και την κατασκευή των αυτοκινήτων της. Πολλά εξαρτήματα της E-Class κατασκευάζονται εν μέρει από ανακυκλωμένα υλικά και ανανεώσιμες πρώτες ύλες (π.χ. οι επενδύσεις των καθισμάτων), σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ανάγκη για ορυκτούς πόρους, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα στο γνωστό και αδιαπραγμάτευτο επίπεδο της Mercedes-Benz.

05. Η πλούσια κληρονομία γίνεται καρπός και κίνητρο για υπεροχή

Η E-Class είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην παράδοση της Mercedes-Benz μια πολύ μεγάλη ιστορία επιτυχίας. Από το 1946, το Άστρο της Στουτγάρδης έχει κατασκευάσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια οχήματα της ανώτερης μεσαίας κατηγορίας. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘40, η σειρά 170 V (W 136) που είχε αρχικά παρουσιαστεί το 1936, ήταν το πρώτο μεταπολεμικό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz.

Ακολούθησαν η θρυλική «Ponton» 180 (W 120) το 1953 με αυτοφερόμενο αμάξωμα και η σειρά «Tailfin» (W 110) το 1961, ενώ το 1968 η «Stroke/8» (W 114/115) σηματοδότησε το επόμενο μεγάλο βήμα για τη μάρκα, για να έρθει το 1976 η σειρά 123 που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Η 124 (1984 – 1995) λάνσαρε την ονομασία E-Class στα μέσα του 1993, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς στην κατηγορία χάρη στην αναβαθμισμένη σχεδίαση, άνεση, ασφάλεια και τεχνολογία που έφερνε κάθε νέα σειρά του μοντέλου: η 210 (1995), η 211 (2002), η 212/207 (2009) και η 213/238 (2016).

Όλη αυτή η πλούσια κληρονομιά παντρεύεται ιδανικά με την καινοτομία για να συνθέσει την ιδανική συνταγή ενός κορυφαίου πολυτελούς σεντάν: τη νέα Mercedes-Benz E-Class.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!