Honda e:Ny1: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Το νέο e:Ny1 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda και έρχεται με κινητήρα 205 ίππων και αυτονομία 412 χλμ.

Honda e:Ny1: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Το νέο e:Ny1 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda και έρχεται με κινητήρα 205 ίππων και αυτονομία 412 χλμ.

Η Honda επεκτείνει τη γκάμα των SUV της με το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1. Το ολοκαίνουριο μοντέλο έχει μήκος 4,4 μ. και στην Ελλάδα αναμένεται να εντάσσεται στην κατηγορία των C-SUV.

Η εξωτερική εμφάνιση του e:Ny1 παραπέμπει μεν στο HR-V αλλά ακολουθεί το δικό της δρόμο. Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι ο κοντός εμπρός πρόβολος, οι μεγάλοι τροχοί 18’’, τα φαρδιά μετατρόχια και τα λευκά λογότυπα “H.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,2’’, ενώ στο κέντρο του απέριττου ταμπλό βρίσκεται μία ακόμη οθόνη αφής 15,1’’, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών συνδεσιμότητας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Πιο χαμηλά, η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα διαθέτει μια λιτή διάταξη με εύκολα προσβάσιμους διακόπτες, πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Ο εξοπλισμός του e:Ny1 περιλαμβάνει επίσης ατμοσφαιρικό φωτισμό, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ, πανοραμική ηλιοροφή, αυτόματο παρκάρισμα και μια πλούσια παλέτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (Honda SENSING).

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το e:Ny1, υπόσχεται μεγάλους χώρους επιβατών. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 361 λίτρων, η οποία αυξάνει στα 1.176 λτ. με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

The e:Ny1 βασίζεται στην πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα κίνησης περιλαμβάνει σε ένα πακέτο τον ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα μετάδοσης και αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππων και ροπή 310 Nm.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι πολύ καλές: 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6’’ και μέγιστη ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι στα 18,2 kWh/100 χλμ..

Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 68,8 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 412 km και δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC 78 kW. Για να φτάσει από το 10% στο 80%  χρειάζεται 45 λεπτά, ενώ αρκούν 11 λεπτά για ανάκτηση ενέργειας αρκετής για απόσταση 100 χλμ. Σε φορτιστή AC 11 kW, τέλος, χρειάζονται 6 ώρες.

Το νέο Honda e:Ny1 αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα πριν τα τέλη του έτους – πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!