Φεστιβάλ Οινοξένεια με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού

Πολιτιστική διαδρομή στους αμπελώνες και τα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγιάλειας με συνοδοιπόρο την Ολυμπία Οδό.

Φεστιβάλ Οινοξένεια με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού

Πολιτιστική διαδρομή στους αμπελώνες και τα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγιάλειας με συνοδοιπόρο την Ολυμπία Οδό.

Για μια ακόμη χρονιά η Ολυμπία Οδός υποστηρίζει το Φεστιβάλ Οινοξένεια, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 31 Αυγούστου στην Αιγιάλεια.

Το Οινοξένεια γεννήθηκαν από τις λέξεις «οίνος» και «φιλοξενία». Έννοιες που χαρακτηρίζουν την Αιγιάλεια, αφού είναι γνωστή για τα κρασιά της, αλλά και τους προορισμούς της. 12 οινοποιεία και επαγγελματίες εστίασης, φιλοξενίας, τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων με τη βοήθεια της Δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού οργανώνουν κάθε χρόνο μια γιορτή γεύσης και πολιτισμού. Το φεστιβάλ κάθε φορά έχει και μια νέα θεματική. Φέτος είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, τιμώντας έτσι τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί με τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά που επηρέασε την περιοχή.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα του καλοκαιριού στην Πελοπόννησο  καθώς προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων με στόχο να αναδείξει τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας. Τα Οινοξένεια έχουν στο επίκεντρό τους τον οίνο και τα αμπελουργικά τοπία, αλλά και τη μεσογειακή διατροφή, την ιστορία, τον πολιτισμό, καθώς και τη γαστρονομία της περιοχής. Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γευστικές δοκιμές επώνυμων οίνων, σεμινάρια γευσιγνωσίας, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και εκθέσεις σχετικές με το θεματικό πλαίσιο της γιορτής.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εκλεκτά εδέσματα στις ανοιχτές κουζίνες και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής κρασιού στα ανοιχτά, επισκέψιμα οινοποιεία. Ακόμα περισσότερο, θα γίνουν οι ίδιοι μέρος της αρχαίας και τόσο διαδεδομένης διαδικασίας μέσα από εκπαιδευτικές βόλτες στους αμπελώνες, λαχταριστά πικ νικ αλλά και διάφορες φυσιολατρικές δραστηριότητες στον ελληνικό «δρόμο του κρασιού» του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια. Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσουν δωρεάν. Τέλος, στα σημεία εστίασης «Οινοξένεια» οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ζήσουν μια πλήρη γαστρονομική εμπειρία γεμάτη από τα ιδιαίτερα προϊόντα των μελών του Δικτύου, σε ειδικές τιμές, για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Μπορείτε να βρεθείτε στο “Οινοξένεια” , με απόλυτη άνεση και ασφάλεια, μέσω της Ολυμπίας Οδού που, ως κεντρική αρτηρία της περιοχής, απλώνει τους νευρώνες της και συνδέει τα διαφορετικά σημεία του Φεστιβάλ.

Εάν πάλι θέλετε να συνδυάσετε το φεστιβάλ με μια επίσκεψη σε ένα αξιοθέατο της περιοχή ή κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, μπορείτε να περιηγηθείτε στην εφαρμογή ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Virtual Tour, όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση σε εντυπωσιακά επίγεια και εναέρια σφαιρικά πανοράματα, που προσφέρουν εντυπωσιακή θέαση 360 μοιρών σε κάθε αξιοθέατο, και έτσι μπορεί να οργανώσει το ταξίδι του με στόχο να αποκτήσει νέες, συναρπαστικές εμπειρίες.

*Η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει στους φίλους οδηγούς ότι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οδική ασφάλεια. 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!