Δήμος Τρικκαίων: Όταν κάθε στάθμευση δίνει “πνοή” σε ένα νοικοκυριό

Μέρος των εσόδων του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων στα οικονομικά πληττόμενα νοικοκυριά.

Δήμος Τρικκαίων: Όταν κάθε στάθμευση δίνει “πνοή” σε ένα νοικοκυριό

Μέρος των εσόδων του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων στα οικονομικά πληττόμενα νοικοκυριά.

Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης για την πόλη των Τρικάλων όπου τμήμα των εσόδων θα διατίθεται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων τον Σεπτέμβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2022 συζητήθηκε σε δημόσια διαβούλευση η κατά 50% μείωση του πεδίου εφαρμογής του, εξαιτίας της πανδημίας και των επιπτώσεων που είχε στην εμπορική δραστηριότητα, αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων έργων στην πόλη. Πλέον, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

Η λειτουργία του Συστήματος αυτού θα υλοποιείται και μέσω εφαρμογής (application) στο κινητό τηλέφωνο. Πιο συγκεκριμένα, και όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος του δήμου “Δημήτρης Παπαστεργίου”, τα χρήματα που θα εισπράττονται μέσω της εφαρμογής, θα μετατρέπονται σε κιλοβατώρες και  θα διατίθενται στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα σε όσα εισπράττουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Έτσι, η πληρωμή για τη στάθμευση μετατρέπεται σε κοινωνική προσφορά και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών της τρικαλινής κοινωνίας, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για όλους.

Η εφαρμογή του νέου ανταποδοτικού συστήματος θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αυτήν την περίοδο, η «Αστική Ανάπτυξη» προχωρά σε ενημερωτική εκστρατεία. Παράλληλα όμως, διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, υπάρχει ήδη σχετική εκστρατεία για απόκτηση κάρτας μόνιμου κατοίκου, καθώς και πληροφορίες για το κόστος χρήσης και τις οδούς εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Τέλος, οι πολίτες μπορούν να εγγράφονται στο σύστημα, να ενημερώνονται και να αποκτούν το «ψηφιακό πορτοφόλι», μέσω του οποίου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!