Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ιδιώτες στην Αστυπάλαια

Η Kosmocar παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen ID σε ιδιώτες πελάτες στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί».

Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ιδιώτες στην Αστυπάλαια

Η Kosmocar παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen ID σε ιδιώτες πελάτες στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και αειφόρο νησί με τη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen και την υποστήριξη της Kosmocar, καθώς οι πρώτοι ιδιώτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα Volkswagen ID στο όμορφο νησί του Αιγαίου. Το καλοκαίρι θα παρουσιαστούν αποκλειστικές υπηρεσίες ηλεκτροκίνητης μετακίνησης με κοινή χρήση οχημάτων. Παράλληλα, η Kosmocar εισήγαγε μία νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης ακινητοποιημένων οχημάτων, με στόχο τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και ταυτόχρονα την περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του της Αστυπάλαιας.

Η Kosmocar παρέδωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ID.3 Pure, και ID.4 στους νέους τους ιδιοκτήτες στη Χώρα της Αστυπάλαιας. Ως αποτέλεσμα, ο στόλος ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται περαιτέρω, αφού οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν ήδη από πέρυσι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Ομίλου Volkswagen και της Ελληνικής Δημοκρατίας, που έχει στόχο να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητικότητας στο νησί, με «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για το σκοπό αυτό, το τρέχον σύστημα μεταφορών στο νησί θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικά οχήματα, παράλληλα με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας απολαμβάνουν μια ειδική επιδότηση και προνομιακές τιμές για να αποκτήσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο νησί ως μέσο μετακίνησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen, όπως τα e-up!, ID.3 και το SUV ID.4. Μέσα στις επιλογές συγκαταλέγεται και το ηλεκτρικό scooter Seat MÓ 125.

Πρόσφατα, η Kosmocar και ο Δήμος της Αστυπάλαιας ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης παλαιών και εγκαταλειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στο νησί και απλά αποτελούσαν σημεία ρύπανσης. Η εκστρατεία ανακύκλωσης έχει σκοπό να εξαλείψει τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της Αστυπάλαιας. Τα οχήματα συλλέγονται αρχικά από εθελοντές, στη συνέχεια μεταφέρονται με πλοίο στην Αθήνα και τέλος ανακυκλώνονται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο Όμιλος Volkswagen, με την υποστήριξη της Kosmocar, θα παρουσιάσει το επόμενο ορόσημο του προγράμματος, που θα αφορά καινοτόμες, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες υπηρεσίες μετακίνησης σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων, ride-sharing και vehicle sharing, έρχονται για να βελτιώσουν την κινητικότητα στην Αστυπάλαια, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στο νησί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!