Volvo: Αύξηση πωλήσεων των εκδόσεων Recharge στην Ελλάδα

Το 2021 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την Volvo στην ελληνική αγορά, με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της και το XC40 Recharge να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία SUV-C.

Volvo: Αύξηση πωλήσεων των εκδόσεων Recharge στην Ελλάδα

Το 2021 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την Volvo στην ελληνική αγορά, με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της και το XC40 Recharge να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία SUV-C.

Tα plug-in υβριδικά μοντέλα της σειράς Recharge, επέτρεψαν στη Volvo να ολοκληρώσει το 2021 με συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 16,5% σε σύγκριση με το 2020, παρά τους περιορισμούς που εμφανίστηκαν στον εφοδιασμό εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, γεγονός που επηρέασε το σύνολο της βιομηχανίας. Σχεδόν ένα στα δύο Volvo που ταξινομήθηκαν το 2021 έφερε τα διακριτικά Recharge και για το σύνολο του 2021 οι πωλήσεις της συγκεκριμένης σειράς οχημάτων αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

H διείσδυση της σειράς Recharge στην Ελλάδα, ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της Volvo, υπερβαίνει το αντίστοιχο μέσο μερίδιό της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η προτίμηση του ελληνικού κοινού στα μοντέλα της σειράς αντανακλάται στο γεγονός ότι το Volvo XC40 Recharge κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στα premium SUV-C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποσπώντας μερίδιο 31% επί των συνολικών πωλήσεων για το 2021.

Στο ενισχυμένο ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτροκίνητα Volvo Recharge συμβάλλουν το νέο, πιο ισχυρό σύστημα κίνησης και η μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτουν πλέον τα plug-in υβριδικά μοντέλα των σειρών 60 και 90. Η Volvo θα παρουσιάσει σύντομα στη χώρα μας και το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover C40 Recharge, που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες.

Το 2021 ήταν για τη Volvo μία επιτυχημένη χρονιά και στις εταιρικές πωλήσεις, που σημείωσαν αύξηση κατά 23%, με τα μοντέλα της σειράς Recharge να αυξάνουν τις ταξινομήσεις τους κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με το 2020, αποτελώντας το 61% του συνόλου των εταιρικών πωλήσεων. Χάρη και στο μηδενικό ή χαμηλό φόρο χρήσης τους, προτιμήθηκαν από τους εταιρικούς πελάτες.

Όσον αφορά τα γνήσια ανταλλακτικά, το 2021 σημειώθηκε αύξηση εσόδων κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το 2020 παρουσίασαν και οι διελεύσεις των πελατών στους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές. Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση της ζήτησης και στον τομέα των γνήσιων αξεσουάρ, με τα έσοδα της Volvo για το 2021 να ενισχύονται κατά 32% σε σχέση με το 2020.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!