Ακινητοποιημένα οχήματα επί ώρες στην Αττική Οδό – Τι λέει η εταιρεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν “διπλώσει” νταλίκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Ακινητοποιημένα οχήματα επί ώρες στην Αττική Οδό – Τι λέει η εταιρεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν “διπλώσει” νταλίκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα οχήματα μέσα στην Αττική Οδό εδώ και ώρες, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο από την κακοκαιρία Ελπίδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κυκλοφοριακά προβλήματα οφείλονται σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω είτε μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

«Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρείας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

“Θα αναζητηθούν ευθύνες για το κλείσιμο της Αττικής Οδού”, ανέφερε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!