Αττική Οδός: Άνοιξε το τμήμα Κηφισίας-Ελευσίνα (συνεχής ενημέρωση)

Το τμήμα από Κηφισίας έως Αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα

Αττική Οδός: Άνοιξε το τμήμα Κηφισίας-Ελευσίνα (συνεχής ενημέρωση)

Το τμήμα από Κηφισίας έως Αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η προσπάθεια να απομακρυνθούν τα εκατοντάδες οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό. Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα από την Κηφισίας έως την Ελευσίνα (και στις δύο κατευθύνσεις), όπως επίσης από Κατεχάκη προς Αεροδρόμιο (Περιφερειακή Υμηττού). Η διέλευση θα γίνεται χωρίς την καταβολή διοδίων.

Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση Αεροδρόμιο – Κατεχάκη δεν είναι εφικτή, λόγω των πολλών οχημάτων που βρίσκονται εντός του αυτοκινητοδρόμου. Η πρόσβαση από το Αεροδρόμιο προς την Αθήνα θα γίνεται είτε μέσω της Λεωφόρου Λαυρίου είτε μέσω της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου.

H Αττική Οδός ζητά από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να τα παραλάβουν, προκειμένου να δοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής Οδού σε κυκλοφορία. Δείτε πώς γίνεται η διαδικασία παραλαβής τους.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού, Βασίλης Χαλκιάς, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί αποζημίωση 2.000 για κάθε εγκλωβισμένο όχημα. Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

«Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη, από οδός διαφυγής η Αττική Οδός έγινε οδός εγκλωβισμού. Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτύχαμε παταγωδώς και είναι αφελής προσέγγιση να λέμε ότι η κακοκαιρία ήρθε νωρίτερα», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, στην ΕΡΤ.

Δείτε τα σημεία από όπου η Πολιτική Προστασία μεταφέρει τους οδηγούς στα οχήματά τους μέσα στην Αττική Οδό.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Πώς λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη

Λεωφορεία και τρόλεϊ: Επί του παρόντος  σε λειτουργία βρίσκονται 155 λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, όπως θα δείτε στο συνημμένο πίνακα.

Προβλήματα εντοπίζονται λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος κυρίως σε γραμμές  στις περιοχές Ανατολικής Αττικής , Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Φυλής  και Θρακομακεδόνων.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά. Στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι συρμοί πραγματοποιούν στάση στο Κορωπί και κινούνται χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Παλλήνη και Κάντζα.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εκχιονισμού του δικτύου για να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία. Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ7 Σταθμός Ειρήνη -Κηφισιά.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

“Σήμερα είναι μέρα δουλειάς στην Αττική Οδό και στόχος μας είναι να ανοίξει το πρωί της Τετάρτης”, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο Φάνης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου. Όπως είπε, παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό περίπου 1.000 οχήματα και 200-300 οδηγοί. Δείτε πώς θα γίνεται η παραλαβή των οχημάτων που βρίσκονται μέσα στην Αττική Οδό.

“Συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στους δρόμους”, ζήτησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Όπως είπε ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό για το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου. Παράλληλα, επανέλαβε την έκκλησή του για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ την Τρίτη ισχύει γενική αργία για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού διέταξε η προϊσταμένη της ΕισαγγελίαςΠρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

“Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια”.

Για όλα τα σημεία στην επικράτεια όπου υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας ή είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων, πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε εδώ που απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων και που χρειάζονται αλυσίδες, σε όλη την επικράτεια

Η είδηση θα ενημερώνεται διαρκώς.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!