Με ηλεκτρικά λεωφορεία οι μετακινήσεις των επισκεπτών στον Μύλο των Ξωτικών

Η χρήση τους εντάχθηκε στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη των Τρικάλων

Με ηλεκτρικά λεωφορεία οι μετακινήσεις των επισκεπτών στον Μύλο των Ξωτικών

Η χρήση τους εντάχθηκε στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη των Τρικάλων

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Μύλος των Ξωτικών, υποδέχτηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις των επισκεπτών του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της Ελλάδας. Ανάμεσά τους το ηλεκτρικό λεωφορείο μήκους 12,5 μέτρων της BYD, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημος διανομέας της εταιρείας BYD στην Ελλάδα.

Η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που αποτελεί μία εκ των θεματικών του πάρκου. Τα λεωφορεία εκτελούσαν το συγκοινωνιακό έργο, μεταφέροντας τους επισκέπτες του θεματικού Πάρκου από το κέντρο της πόλης στον Μύλο των Ξωτικών.

Στόχος των δράσεων ήταν να αναδειχθούν η αξία και τα οφέλη της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο περιβάλλον. Το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν μερικές από τις «πράσινες» θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Η BYD (Build your Dreams) από την Κίνα έχει πολυετή παρουσία στην Ασία και την Αμερική. Μέχρι στιγμής έχει συμπληρώσει 1.100.000 παραδόσεις οχημάτων και 52.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 200 πόλεις. Επίσημος διανομέας της BYD στη χώρας μας είναι η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, μια εταιρεία που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!