Έξι ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη

Η Citroen ενισχύει το στόλο της δημοτικής αρχής και των σωμάτων ασφαλείας της Χάλκης με έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έξι ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη

Η Citroen ενισχύει το στόλο της δημοτικής αρχής και των σωμάτων ασφαλείας της Χάλκης με έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του σχεδίου GR-eco που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χάλκη, το νησί που έχει το ρόλο του πρότυπου για την αειφόρο ανάπτυξη και την τεχνολογική εξέλιξη, έγινε και η παράδοση έξι νέων ηλεκτρικών οχημάτων, τέσσερα εκ των οποίων αποτελούν δωρά από τη Citroen και δύο ακόμα από την ALD Automotive. Η Χάλκη έχει γίνει το «εργαστήριο» στην Ευρώπη, όπου η πράσινη ενέργεια κυριαρχεί. Για την επίτευξη του στόχου αυτού συμβάλουν αρκετούς συνεργάτες που έχουν ηγετική θέση στον τομέα τους, όπως, μεταξύ άλλων, ο Όμιλος Συγγελίδη, η Vinci και η Akuo Greece.

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE.

Η Ηλεκτροκίνηση, με την παράλληλη δημιουργία σταθμών φόρτισης, τροφοδοτούμενοι με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen δώρισαν νέα ηλεκτρικά οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοσίων φορέων, με στόχο την αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων αυτοκινήτων, με νέα μηδενικού αποτυπώματος. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα μοντέλα είναι τα: AMI, e-C4 C-Cross, e-SpaceTourer και e-Jumpy.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!