Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι Έλληνες αθλητές που στηρίζει η Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία είναι παράλληλα παγκόσμιος συνεργάτης μετακινήσεων στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι Έλληνες αθλητές που στηρίζει η Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία είναι παράλληλα παγκόσμιος συνεργάτης μετακινήσεων στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Toyota έχει σημαντική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς είναι παγκόσμιος συνεργάτης μετακίνησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιακής Επιτροπής. Και στην χώρα μας υποστηρίζει αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, με στόχο να αποδείξει ότι η δύναμη του αθλητισμού ενώνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

“Πίσω από κάθε αθλητή υπάρχει μια προσωπική ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι με πάθος και επιμονή, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η συνεχής βελτίωση και ο σεβασμός στον άνθρωπο αποτελούν κοινές αξίες για την Toyota και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της δέσμευσής στην απελευθέρωση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μέσα από τη δύναμη της κίνησης”, αναφέρει η εταιρεία.

Οι αθλητές που υποστηρίζει η Toyota:

Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 με άλμα 4,85 μέτρων. Έχει κερδίσει μέχρι σήμερα εννέα μετάλλια στα πέντε μεγαλύτερα διεθνή πρωταθλήματα αθλητισμού. Ενώ έχει αποκτήσει αθλητική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.  Έχει μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της γνωστικής ψυχολογίας και έχει αναγνωριστεί δύο φορές ως «Γυναίκα Αθλήτρια Ευρώπης του Μήνα».

Χρήστος Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι ο καλύτερος ποδηλάτης στην Ελλάδα και ίσως ένας από τους κορυφαίους 3 στον κόσμο. Βρίσκεται στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει πάνω από 80 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 4 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 30 μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα. Τέλος, έχει στην κατοχή του 11 εθνικά ρεκόρ.

Ζαφείρης Βολικάκης

Ο Ζαφείρης Βολικάκης είναι Έλληνας ποδηλάτης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 μαζί με τον αδελφό του Χρήστο. Ο Ζαφείρης είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα του πως μπορεί αυτό που θεωρούμε αδύνατο να γίνει δυνατό!

Ο ίδιος γεννήθηκε με ένα πρόβλημα υγείας που περιόρισε την ικανότητά του να περπατήσει μέχρι την ηλικία των 9 ετών, αλλά με σκληρή δουλειά, κατάφερε όχι μόνο να περπατήσει, αλλά και να ξεκινήσει την ποδηλασία. Μαζί με τον αδερφό του υπήρξε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της κατασκευής του νέου σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο.

Αντώνης Τσαπατάκης

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι παραολυμπιακός κολυμβητής, έχει κερδίσει πολλούς αθλητικούς τίτλους και έχει κατακτήσει ρεκόρ σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ο ευρωπαίος κάτοχος ρεκόρ στα 100m sb4 breastroke μέχρι το 2019. Η ζωή του άλλαξε το 2006 όταν ένα ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα του κόστισε την κίνηση των ποδιών του. Ήταν μόλις 19 χρονών και φοιτητής στην Αστυνομική Ακαδημία. Παρά το γεγονός αυτό, ο Τσαπατάκης δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και να επιτυγχάνει τους στόχους του. Είναι ένας από τους πιο κοινωνικά δραστήριους αθλητές της χώρας. Έχει υποστηρίξει ένα ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης πολιτών με στόχο την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δράσεις που φέρνουν κοντά το κοινό με άτομα με ειδικές ανάγκες και το ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως το «επιστρέφω σε 5 λεπτά… ».

Μαρία Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι Ελληνίδα παλαίστρια. Κατέχει 6 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα γυναικών και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε κατάκτηση μεταλλίων στο άθλημά της. Αγωνίστηκε στη γυναικεία ελευθέρα πάλη 55 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και αποκλείστηκε από την Yuliya Ratkevich στους προημιτελικούς. Επίσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ σε αυτό του 2019 ήρθε 5η από όπου και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, προχώρησε μέχρι τους τελικούς, κατακτώντας τη 10η θέση. Η ίδια έχει σημειώσεις σημαντικές διακρίσεις και το 2020. Η Μαρία πέρασε από ένα δύσκολο χειρουργείο στον αυχένα αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση.Έχει υπάρξει εθελόντρια στο παρελθόν στους Special Olympics για παιδιά με σύνδρομο Down. Έχει την προσωνυμία «Η κυρία της Ελληνικής Πάλης».

Κέλλυ Λουφάκη

Η Κέλλυ Λουφάκη είναι παραολυμπιακή ξιφομάχος. Ξεκίνησε την ξιφασκία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από μερικά χρόνια. Μόλις δύο χρόνια μετά το ατύχημα, ήταν ήδη παγκοσμίως γνωστή αθλήτρια. Κατέχει πτυχίο λογιστικής και εργάζεται σε τράπεζα. Η Κέλλυ Λουφάκη είναι πρεσβευτής της BeActiveHellas εδώ και πολλά χρόνια. Το Be Active Hellas είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει να κάνει τους νέους και τους ηλικιωμένους δραστήριους και να τους φέρει πιο κοντά στον αθλητισμό. Η Κέλλυ έχει επίσης συμμετάσχει σε δραστηριότητες για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως στο «Ημέρα Καριέρας για όλους».

Εκτός από την υποστήριξη διαφόρων δράσεων, θέλει να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έχει δώσει ομιλίες σε σχολεία. Επιπλέον, είναι τακτικός δωρητής αίματος και μυελού των οστών όπως και δωρητής οργάνων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!