H DFSK στην Ελλάδα: Τα 3 SUV της νέας μάρκας που έρχονται τον Ιούνιο

Η μάρκα DFSK κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο με επίσημο αντιπρόσωπο το Spanos Group.

H DFSK στην Ελλάδα: Τα 3 SUV της νέας μάρκας που έρχονται τον Ιούνιο

Η μάρκα DFSK κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο με επίσημο αντιπρόσωπο το Spanos Group.

Μία ακόμη νέα μάρκα από την Κίνα μπαίνει στην ελληνική αγορά. Η DFSK έρχεται επίσημα στην Ελλάδα από το Spanos Group, κάνοντας αρχή με τρία SUV που διακρίνονται για την προσιτή τιμή τους και την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 km).

Η DFSK έχει ήδη παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως και, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, προσφέρει στην αγορά ολοκληρωμένα, ευρύχωρα οικογενειακά μοντέλα σε συμφέρουσα τιμή.

Τα μοντέλα της DFSK που θα πωλούνται στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά περιμένουμε τον Ιούνιο τρία SUV της DFSK, με πλήρη εξοπλισμό άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας, εγγύηση 7 ετών (ή 150.000 km) και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Το DFSK 500, στη βάση της γκάμας, είναι ένα B-SUV με αυξημένες – συγκριτικά με τον ανταγωνισμό – διαστάσεις (μήκος 4,38 μ.), κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ. και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, είναι πολύ ευρύχωρο, καλά εξοπλισμένο και θα είναι διαθέσιμο σε τιμή η οποία παραπέμπει σε supermini, μαζί βέβαια με την εγγύηση 7 ετών της DFSK.

Το DFSK 600 είναι ένα μεγαλύτερο και ακόμα πιο ευρύχωρο C-SUV. Με μήκος 4,72 μ. και στάνταρ 7θέσια διαμόρφωση, θα δώσει λύσεις τόσο σε πολύτεκνους, όσο και σε κάθε αγοραστή με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Με κινητήρα βενζίνης 1.5 Turbo 177 ίππων, πάντα σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο, θα προσφέρει έναν αξιοζήλευτο συνδυασμό ευχρηστίας και επιδόσεων.

Το DFSK E5 βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και κινείται από plug-in υβριδικό σύστημα. Με μπαταρία χωρητικότητας 17,5 kWh και ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ 177 ίππων, μπορεί να κινηθεί για 87 χλμ. αποκλειστικά με ρεύμα, ενώ με χρήση και του βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και 102 ίππων, η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 1.000 χλμ.. Σε συνδυασμό με την 7θέσια διαμόρφωση της καμπίνας, το plug-in hybrid SUV της DFSK προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο χαρακτηριστικών για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Η ιστορία της DFSK

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της κατασκευάζοντας επαγγελματικά οχήματα, τα οποία προορίζονταν τόσο για την αγορά της Κίνας, όσο και για εξαγωγή. Το 2007 πήρε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να διαθέσει τα μοντέλα της στην Ευρώπη, ενώ πριν κλείσει 10 χρόνια λειτουργίας ο όμιλος είχε κατασκευάσει ήδη 1.000.000 οχήματα και είχε κατακτήσει την 1η θέση στις εξαγωγές μικρών επαγγελματικών μεταξύ των ομοεθνών της.

Την επόμενη 10ετία η DFSK στράφηκε στην εξέλιξη και παραγωγή επιβατικών μοντέλων. Η αρχή έγινε το 2014 με το πολυμορφικό DFSK 330, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της SUV, το DFSK 580. Από τότε, η γκάμα της έχει διευρυνθεί με περισσότερα από 10 μοντέλα SUV και MPV.

Σήμερα, η DFSK διανύει ήδη την τρίτη 10ετία «ζωής». Ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στο Seres Group, εξελίσσει νέα μοντέλα στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης του ομίλου στη Silicon Valley και διαθέτει 6 μονάδες κατασκευής οχημάτων και συστημάτων κίνησης στην Κίνα και στην Ινδονησία, με ικανότητα παραγωγής άνω των 500.000 οχημάτων ετησίως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!