Νέα Mercedes-Benz CLE Coupe: Ένα Dream Car για τον πραγματικό κόσμο

Αισθησιακή, σαγηνευτική, εκθαμβωτική…Η νέα CLE δημιουργεί μια ακαταμάχητη έλξη με την αισθητική της, την οποία φροντίζει να μετατρέψει σε ονειρική εμπειρία, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία με την οποία είναι προικισμένη.

Νέα Mercedes-Benz CLE Coupe: Ένα Dream Car για τον πραγματικό κόσμο

Αισθησιακή, σαγηνευτική, εκθαμβωτική…Η νέα CLE δημιουργεί μια ακαταμάχητη έλξη με την αισθητική της, την οποία φροντίζει να μετατρέψει σε ονειρική εμπειρία, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία με την οποία είναι προικισμένη.

Αρκεί να περιπλανηθεί το βλέμμα σου για μερικά μόνο δευτερόλεπτα στο σμιλεμένο κορμί της νέας Mercedes-Benz CLE, για να μαγευτείς από την αρμονία των γραμμών της, αλλά και την πυγμή που κρύβει περίτεχνα η αισθητική της. Μια αισθητική η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς, προοδευτικές μεταβάσεις.

Η ολοκαίνουρια CLE δίνει μια νέα διάσταση στις έννοιες της κομψότητας και της σπορ εμφάνισης και φέρνει στο νου την ανυπέρβλητη γοητεία που γνωρίσαμε στα καλλίγραμμα κουπέ της δεκαετίας του ‘60 και του ‘70, προσφέροντάς την με μια απόλυτα σύγχρονη ματιά, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει σε κάθε της πτυχή.

Είναι καταρχήν οι αναλογίες που την κάνουν τόσο ερωτεύσιμη: το μακρύ καπό, το χαμηλό προφίλ, η μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα, το φαρδύ αμάξωμα και οι κοντοί πρόβολοι, που χαρίζουν στην CLE Coupe μια ακαταμάχητη σιλουέτα. Έναν εξαίσιο καμβά μήκους 4,85 μ. και πλάτους 1,86 μ., στον οποίο αναδεικνύονται ξεχωριστές πινελιές όπως οι διαμήκεις ακμές στο καπό, οι τονισμένοι ώμοι, η έντονη κλίση της οροφής και τα όμορφα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Αναμφίβολα, πρωταγωνιστής στο αιχμηρό ρύγχος, είναι η χαρακτηριστική μάσκα με το μεγάλο Αστέρι της Στουτγάρδης στο κέντρο, που περικλείεται από το τρισδιάστατο μοτίβο αστεριών Mercedes-Benz σε χρώμιο. Οι μυώδεις θόλοι γεμίζουν με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στη βασική έκδοση Avantgarde Line, οι οποίες αναβαθμίζονται σε τροχούς 19’’ στη γραμμή εξοπλισμού AMG Line. Υπάρχει φυσικά διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία από ζάντες αλουμινίου έως 20 ιντσών που μπορούν να συνδυαστούν με τα δέκα διαφορετικά χρώματα βαφής, για να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Συνολικά, η νέα Mercedes-Benz CLE Coupe δίνει την αίσθηση πως απέχει ελάχιστα από την άσφαλτο και περιμένει για να ξεχυθεί στον ορίζοντα, σαν τσιτάχ που είναι έτοιμο να επιτεθεί στη λεία του.

Η ίδια ακριβώς αίσθηση κατακλύζει και τον οδηγό του Γερμανικού κουπέ. Με τη διαφορά πως είναι έτοιμος για δράση ενώ την ίδια στιγμή νιώθει ασφάλεια, σιγουριά κι ευεξία στο απόλυτα προστατευμένο και μελετημένο στην παραμικρή λεπτομέρεια εσωτερικό. Η αίσθηση σύγχρονης πολυτέλειας και τεχνολογικής υπεροχής είναι φυσικά διάχυτη, όπως περιμένει κανείς από μια κορυφαία Mercedes-Benz.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η κάθετη κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών που φιλοξενεί το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων MBUX, και ο δυναμικός ατμοσφαιρικός φωτισμός με 64 χρώματα. Προαιρετικά διαθέσιμο είναι και το σύστημα ήχου Burmester 3D με 17 ηχεία που φροντίζει για μια συναρπαστική ηχητική εμπειρία.

Mercedes-Benz CLE Coupe

Η CLE Coupe έχει περισσότερη νοημοσύνη και διαδραστικότητα από κάθε άλλο coupé της Mercedes-Benz. Προσφέρει μια ξεχωριστή ψηφιακή εμπειρία, χάρη σε ένα νέο επίπεδο συμβατότητας με Android που επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από ξένους παρόχους, όπως το «TikTok», η πλατφόρμα ροής ήχου και βίντεο «Audials», το παιχνίδι «Angry Birds», το σύστημα τηλεδιάσκεψης «Zoom» και το πρόγραμμα περιήγησης «Vivaldi».

Επιπλέον, το Mercedes me Store έχει ένα νέο App Store με προσφερόμενη ποικιλία που διευρύνεται σταδιακά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το dream car είναι πάντα ενημερωμένο και μπορεί να εξατομικευτεί εκτενώς!

Η ευφυία της νέας CLE Coupe απογειώνεται με τις αναβαθμισμένες προσωπικές ρυθμίσεις, τις λεγόμενες «ρουτίνες » που έκαναν πρεμιέρα στη νέα E-Class και αυτοματοποιούν τις λειτουργίες άνεσης με βάση τις προσωπικές ανάγκες του κάθε οδηγού, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό σημαίνει, ότι το όχημα μαθαίνει ποια συστήματα ανέσεων χρησιμοποιεί επανειλημμένα ο οδηγός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και συνθήκες, ώστε να τα θέτει αυτόματα σε λειτουργία.

Σε ένα κουπέ 2+2 θέσεων όμως, επίσης σημαντική είναι η δυνατότητα μεταφοράς πολλών και μακριών αντικειμένων.

Ο χώρος αποσκευών της νέας CLE έχει χωρητικότητα 420 λίτρων, με τη Γερμανική εταιρεία να δηλώνει περήφανα πως χωράει τρεις σάκους του γκολφ! Κομψή λεπτομέρεια: για πρώτη φορά σε Mercedes-Benz, για την επιβίβαση στις πίσω θέσεις, τα μπροστινά καθίσματα δεν μετακινούνται προς τα εμπρός με μοχλό, αλλά τραβώντας απλώς μια θηλιά από δέρμα Nappa που βρίσκεται στο επάνω άκρο της πλάτης…

Οδηγικά, η CLE εκπληρώνει άριστα τον ρόλο του Gran Coupe. Άνετη και ταχύτατη, όποιο κινητήρα κι αν κρύβει κάτω από το μακρύ καπό της, σταθερή όποιες κι αν είναι η επικρατούσες συνθήκες και αποτελεσματική σε κάθε είδους διαδρομή. Κινείται αρχοντικά και με αυτοπεποίθηση, προσφέροντας άνεση, κράτημα και επιδόσεις υψηλού επιπέδου, χωρίς προσπάθεια, ξεκούραστα και κυρίως ευχάριστα.

Στην οδηγική εμπειρία συμβάλλει η αφρόκρεμα συστημάτων ελέγχου του πλαισίου και υποβοήθησης της οδήγησης. Ανάμεσά τους το DYNAMIC SELECT με τα διαφορετικά προφίλ οδήγησης, το DYNAMIC BODY CONTROL με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση της ανάρτησης, το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα και τεχνολογίες όπως οι Attention Assist, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist και το σύστημα στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας.

Η προηγμένη τεχνολογία είναι βασικό χαρακτηριστικό και της γκάμας κινητήρων που περιλαμβάνει επιλογές για κάθε γούστο. Αποτελείται από τέσσερις εκδόσεις βενζίνης και μία diesel. Η CLE 200 και η CLE 300 κινούνται από 2λιτρο βενζινοκινητήρα με ισχύ 204 και 258 ίππους αντίστοιχα.

Η τετρακίνηση 4MATIC προσφέρεται εναλλακτικά στην CLE 200 και είναι στάνταρ στην CLE 300, όπως και στην CLE 450 με τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 381 ίππων. Κορυφαία επιλογή αποτελεί η Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC με τον πανίσχυρο 3λιτρο κινητήρα των 449 ίππων, ενώ σε diesel υπάρχει η 2λιτρη CLE 220 d με τους 200 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες της νέας CLE Coupe διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία, με ηλεκτρικό σύστημα 48 volt που προσθέτει στην απόδοση 23 επιπλέον ίππους, και συνδυάζονται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC.

Όποια κι αν είναι η τελική επιλογή, ένα είναι δεδομένο: η νέα CLE σε σαγηνεύει με την αισθητική της και σε συναρπάζει με την εμπειρία οδήγησης. Είναι ένα απόλυτο dream car για τον πραγματικό κόσμο.

Mercedes-Benz CLE Coupe

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!