Τρακτέρ στην Αθήνα: Πώς θα φτάσουν στο Σύνταγμα, που θα διακοπεί η κυκλοφορία

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.

INTIME

Τρακτέρ στην Αθήνα: Πώς θα φτάσουν στο Σύνταγμα, που θα διακοπεί η κυκλοφορία

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Περίπου 170 τρακτέρ αναμένεται να µπουν σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου) στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα. Τα τρακτέρ που κατευθύνονται στην πρωτεύουσα τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, υπολογίζεται να φτάσουν στις 2:30 το µεσηµέρι στην πλατεία Συντάγµατος, όπου θα µείνουν για 24 ώρες.

Το αγροτικό συλλαλητήριο είναι προγραµµατισµένο για τις 18:30, ωστόσο νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν η προσυγκέντρωση των αγροτών (στις 17.30) στο Σύνταγµα και οι προσυγκεντρώσεις σωµατείων που συµπαρίστανται στους αγρότες (στις 16:00) σε Οµόνοια, πλατεία Σανταρόζα και Προπύλαια.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα

Η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Οι προγραμματισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 12:00 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Από τη Λεωφόρο Αθηνών στην Αχιλλέως προς την πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί, θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας, ενώ θα διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής.

Η κυκλοφορία στην κάθοδο της Β. Σοφίας θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη, ενώ τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 21/2/24, οπότε και θα ξεκινήσει η αποχώρησή τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!