Bentley «Belonging Bentayga»: Έργο τέχνης με μήνυμα ένταξης

Η Bentley παρουσίασε την «Belonging Bentayga» που είναι ζωγραφισμένη στο χέρι από τον αρχιτέκτονα Stephen Wiltshire και τονίζει την ένταξη και την ποικιλομορφία, παρουσιάζοντας ορόσημα και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Bentley «Belonging Bentayga»: Έργο τέχνης με μήνυμα ένταξης

Η Bentley παρουσίασε την «Belonging Bentayga» που είναι ζωγραφισμένη στο χέρι από τον αρχιτέκτονα Stephen Wiltshire και τονίζει την ένταξη και την ποικιλομορφία, παρουσιάζοντας ορόσημα και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η Bentley παρουσίασε την «Belonging Bentayga». Αυτή η μοναδική Bentayga Hybrid σε χρώμα Alpine Green, είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και παρουσιάζει διαφορετικούς ορίζοντες και γνωστά κτίρια από πόλει όλου του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βενετία, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ. Κάθε πλευρά του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μια διαφορετική ήπειρο.

Το έργο τέχνης που παρουσιάζει 29 διαφορετικά ορόσημα σχεδιάστηκε από μνήμης από τον Stephen Wiltshire, έναν Βρετανό αρχιτέκτονα καλλιτέχνη που πάσχει από savant αυτισμό, ο οποίος είναι γνωστός για την ικανότητά του να σχεδιάζει ένα τοπίο αφού το δει μόνο μία φορά. Ο Stephen Wiltshire γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς από τη Δυτική Ινδία. Ως παιδί ήταν μουγκός και, σε ηλικία τριών ετών, διαγνώστηκε με αυτισμό.

Ωστόσο, η οικογένειά του και οι δάσκαλοί του σύντομα συνειδητοποίησαν ότι αντί να χρησιμοποιεί λέξεις, ο Stephen επικοινωνούσε μέσω της γλώσσας της ζωγραφικής. Ξεκίνησε με ζώα, πριν περάσει στα λεωφορεία και τελικά στα κτίρια. Τα σκίτσα του, λεπτομερή αστικά τοπία που διαθέτουν ένα λεπτό πνεύμα, του έχουν φέρει επαίνους από όλο τον κόσμο.

Ο Stephen Wiltshire σχολίασε: «Τα κτίρια έχουν έναν τρόπο να λένε μια ιστορία, το πού γεννήθηκες, την πρώτη σου δουλειά, πού παντρεύτηκες. Οι ευτυχισμένες αναμνήσεις σημαίνουν ευτυχισμένους ανθρώπους. Έχω κάνει πολλά ταξίδια κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και αυτό που ξεχωρίζει για μένα περισσότερο είναι τα κτίρια, η αρχιτεκτονική τους και οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι η Bentley και η Belonging Bentayga σχετίζονται με τον ίδιο τρόπο, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά, δημιουργώντας ένα ταξίδι, δημιουργώντας αναμνήσεις».

«Η τέχνη μου είχε πάντα να κάνει με την ύπαρξη και τη σύνδεση. Η Belonging Bentayga ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά μου αρέσει να με προκαλούν, καθώς δοκιμάζει τις ικανότητές μου, και αποδεικνύει επίσης ότι αν βάλεις την καρδιά και την ψυχή σου, μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα. Είμαι πολύ περήφανος για το τελικό αυτοκίνητο, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη δείχνει καταπληκτικό».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Bentley ζωγραφίζεται με αυτόν τον τρόπο στο εργοστάσιο στο Crewe, που αναπτύχθηκε με μια μοναδική διαδικασία από την ομάδα Bespoke Paint του Bentley Excellence Centre. Περιλαμβάνει πολλά σχέδια ανθρώπων και εθνικοτήτων όλου του κόσμου ενωμένων σε μία σύνθεση. Η Bentley Bentayga είναι το τρίτο τέτοιο έργο τέχνης που αποκαλύπτει η εταιρεία για να σηματοδοτήσει τη δέσμευσή της στη διαφορετικότητα.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Bentley στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!