Made in USA: Εικόνες από το 20ό Cruisin’ Rodeo

Περισσότερα από 350 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν για τη μεγάλη συνάντηση Cruisin’ Rodeo της Ιταλίας, που εξυμνεί τις αμερικανικές V8 δημιουργίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Made in USA: Εικόνες από το 20ό Cruisin’ Rodeo

Περισσότερα από 350 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν για τη μεγάλη συνάντηση Cruisin’ Rodeo της Ιταλίας, που εξυμνεί τις αμερικανικές V8 δημιουργίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότερα από 350 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση Cruisin’ Rodeo της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Como, επιτρέποντας στο κοινό να θαυμάσει από κοντά αμερικανικές δημιουργίες από την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και βρυχώμενους V8 κινητήρες.

Το Cruisin’ Rodeo, μία από τις μεγαλύτερες στην Ιταλία μαζί με το U.S. Car Reunion στο Lignano Sabbiadoro, γιόρτασε τα 20ά του γενέθλια φέτος. Ήταν 4 Ιουλίου 2004 όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο National στη Voghera, το οποίο διοργανώθηκε από το περιοδικό Crusin’ Life, μια συγκέντρωση που ήδη από το ντεμπούτο της έθεσε ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχής.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 αυτοκινήτων, το ντεμπούτο αποδείχθηκε αυθεντική επιτυχία και έκτοτε το Cruisin’ Rodeo δεν έπαψε ποτέ να συγκεντρώνει τους Ιταλούς οπαδούς που εκτιμούν τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

Δύο δεκαετίες αργότερα, η συγκέντρωση της Λομβαρδίας έχει αλλάξει τόπο διεξαγωγής και έχει δει τον αριθμό των οχημάτων να υπερδιπλασιάζεται, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό της ως εκδήλωση αναφοράς για τους οπαδούς των V8 κινητήρων. Τα τελευταία χρόνια, το Crusin’ Rodeo έχει βρει την ιδανική του στέγη στο Driver of via Paoli 114 του Como.

Πληρώματα από τη Λομβαρδία, το Πιεμόντε, το Βένετο, την Εμίλια-Ρομάνια, αλλά και τη Μάρκε, τη Φρίουλι-Βενετία Τζούλια και ακόμη και την Ελβετία έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, με Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, Hummer, Lincoln και Plymouth.

Μια αυθεντική ωδή στον V8, στην οποία συμμετείχαν τόσο vintage (από τη δεκαετία του 1930 και μετά) όσο και πρόσφατα κατασκευασμένα δείγματα, ζωηρά παραμετροποιημένα ή εξαιρετικά πρωτότυπα, από muscle car μέχρι pick-up, hot rod, maxi sedan, όλα με τις δικές τους ιδιαιτερότητες αλλά ενωμένα κάτω από τα χρώματα του Star-Spangled Banner.

Πολλά βραβεία απονεμήθηκαν από την κριτική επιτροπή. Τα 30 νικητήρια οχήματα επιλέχθηκαν με βάση πολλά κριτήρια, όπως η μοναδικότητα, το στυλ, το επίπεδο αποκατάστασης ή συντήρησης, ο βαθμός πρωτοτυπίας ή, αντίθετα, η επεξεργασία: ο τίτλος του Best in Show πήγε στο υπέροχο DeSoto Coupé του 1958.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!